Doğuş Esat BERME/ MARMARİS,(Muğla),() - TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Onuncu Yıl Marşı'nı yürekten söylemekle yetinmenin sermayeden yemek olduğunu belirtip, "Bundan sonra birlik olup, daha ileriye gitmek, 100'üncü yıl marşını el ele yazmak ve bestelemek zorundayız" dedi.
Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Marmaris Belediyesi'nin davetlisi olarak geldiği Muğla'nın Marmaris İlçesinde 'Cumhuriyet ve Demokrasi' konulu konferans verdi. Marmaris Belediye Çok Amaçlı Salonu'ndaki konferansı yaklaşık bin kişi izledi. Konuşmasına Cumhuriyet için proje üretmek gerektiğini belirterek başlayan Feyzioğlu, "Tamam bu güne kadar Onuncu Yıl Marşı'nı yürekten söyledik. Bu marşta, ilk 10 yılın ardından gelen bir projeydi. Ama bu marşı yürekten söylemekle yetinmek, sermayeden yemektir. Biz bundan sonra birlik olup daha ileriye gitmek, 100'üncü Yıl Marşı'nı el ele yazmak ve bestelemek zorundayız" dedi.
Silivri Cezaevi'nden yapılan tahliyelere de değinen Feyzioğlu şunları söyledi: "Ergenekon ve Balyoz davalarında, iki koyunu aynı anda güdemeyen insanlar, 'Yolsuzlukların üzerini örtüyorlar' diyerek bizlere iftira attı. Son dönemde halk arasında, 'Silivri'dekiler şundan bırakıldı. Şöyle oldu da serbest kaldılar' diye duyuyorum. Şunu bilin ki; biz mücadele ettik. Bizlerin azim ve kararlılığı Silivri zindanlarının kapılarını araladı. Sizlerden tek ricam bu başarıyı küçümseyenlere haddini bildirin. Bu gururu elinizden almalarına izin vermeyiniz. Unutmayınız ki bu daha başlangıç bundan sonra daha sırada Balyoz var." PARTİZAN DEĞİLİM
Parti işlerinden anlamadığının altını çizen Metin Feyzioğlu, "Kimsenin partisine bakmam, partizan da değilim. Ben bir insanda önce anayasanın ilk üç maddesine bağlılık ararım. Bu üç maddeye bağlı değilsen seninle işim olmaz. Ama bu maddelere bağlıysan kim olursan ol, hangi partiden olursan ol başımın tacısın" dedi.
ÜNİTER DEVLET VAZGEÇİLMEMELİ
Türkiye'nin üniter devlet yapısından vazgeçmemesi gerektiğini de belirten Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, "Üniter devlet yapısı bu topraklar üzerinde var olabilmemizin en önemli sebebidir. Özerk bölgelere bölünmek bizi geri dönülmeyecek bir iç savaşa sürükler. Bu konuda bize düşen insanlarımıza hangi dinden, mezhep ve etnik kimlikten olursa olsun insanımıza sahip çıkmaktır" diye konuştu.

DEB (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)