BÜYÜK Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte bindiği helikopterin Kahramanmaraş'ta düşmesi sonucu ölen gazeteci İsmail Güneş, olayın 5'inci yıl dönümünde meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.
25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nden dönerken bindikleri helikopterin düşmesi sonucu yaşamlarını yitiren BBP'nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, dönemin BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş, olayın 5'inci yılında unutulmadı. Sivas'ta görev yapan gazeteciler Güneş'in ölümünün 5'inci yıldönümü nedeniyle Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bir anma töreni düzenledi. Meslektaşlarının mezarına karanfil bırakan gazeteciler, burada kuran okuyarak dua etti. Ziyarette, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Hayri Köse ve Hasan Çağlar ile İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş ve bazı yakınları, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Kemal Çağlayan da hazır bulundu. Gazeteciler daha sonra aynı olayda hayatını kaybeden Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya ve Yüksel Yancı'nın da mezarına ziyarette bulunup, dua etti.
'UMARIM OLAY BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLÜR'
Gazeteci Güneş'in eşi Yasemin Güneş olayın ardından 5 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Bugün helikopterin düştüğü gün. Ama İsmail'in bulanmadığı bir gün, helikopterinde bulunmadığı bir gün. Türkiye bizimle beraber üzüldü, bizimle beraber ağladı. Umarım bu olay bir an önce çözülür. Bütün ailelerin tek isteği bu. İnşallah aydınlanır ve bizlerde rahat ederiz. Ve inşallah bir daha Türkiye'de böyle bir olay yaşanmaz ve kimseninde bu kadar canız yanmaz" dedi. Güneş, helikopter kazası ile ilgili soruşturmanın Kahramanmaraş Adliyesi'nde yürütülecek olmasıyla ilgili yöneltilen soru üzerine, "Dosya Kahramanmaraş'a sevk edildi. Bundan sonra dava orada yürütülecek, hayırlısı" dedi. Yasemin Güneş, helikopter kazasıyla ilgili ses kayıtlarının ortaya çıkacağı yönünde ortaya atılan iddialar ile ilgili ise, "Bunu bizde sizler gibi merak ediyoruz. Böyle bir şey var mı yok mu bilmiyoruz. Biz de sizler gibi bekleyeceğiz" dedi.
Yasemin Güneş, daha sonra basın mensuplarına teşekkür ederek, "Gazeteciler gününde ve ölüm yıldönümünde gazeteciler olarak İsmail'i yalnız bırakmıyorsunuz. Eminim İsmail'de bundan çok memnudur. Bende 5 yıldır beniz yalnız bırakmayan bütün basın mensuplarına teşekkür ederim. Bu yüzden 'İsmail'in arkadaşları İsmail'e sahip çıkıyor' diye bir imaj var. Bununla ilgili herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Anma etkinliğine katılan gazeteciler de olayın bir an evvel aydınlatılmasını beklediklerini dile getirdi. Bu arada kazada hayatını kaybedenler için kazadan sonra kentte kurulan Deniz Yıldızları Derneği tarafından yemek verildi.

GC(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)