SİVAS'ta görev yapan basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, 5 yıl önce helikopter kazasında yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş'in mezarını ziyaret ederek dua etti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentteki ulusal ve yerel basında çalışan basın mensupları, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi ile birlikte yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş'in mezarını ziyaret etti. Arkadaşlarının mezarı başında dua eden basın mensupları, daha sonra Güneş'in mezarına karanfil bıraktı. Ziyarette Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp de hazır bulundu. Gazetecilerin günün kutlayan Belediye Başkanı Ürgüp, "Rahmetli kardeşimizin ve onun yol arkadaşları şehittir inşallah. Allah İsmail kardeşimizin mekanını cennet eylesin. Emanetleri emanetimizdir. Geriye bıraktıkları başımızın tacıdır" dedi.
Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, "İsmail hakikaten çalışkan ve düzgün bir arkadaşımızdı. Ama biz yaşarken insanların kıymetini hiç bilmiyoruz. Öldükten sonra biliyoruz. Size tek bir önerim var. Birbirinizin kıymetini yaşarken bilin, yaşarken birbirinize değer verin" dedi.
Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş ise İsmail Güneş'in yokluğunu her zaman içlerinde hissettiklerini belirterek, "Onun aramızda olmayışının üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz bu 10 Ocak'ta da onun o mütevazi sesiyle bütün Türkiye'ye duyurduğu, ulaştırdığı 'Hanımefendi hala bulamadınız mı yerimizi?' sözlerini tekrarlayarak şu şekilde bütün kamuoyunu ilan ediyoruz; Beyefendiler hala bulamadınız mı katillerini diyoruz ve onu rahmetle anıyoruz" diye konuştu.