Behçet DALMAZ/HAKKARİ ,() - BDP'lilerin Hakkari'nin Mesken Dağı'nda yapılacak karakollar ve devam eden askeri operasyonlara karşı başlattığı çadırlı nöbet, 65'inci gününe girdi. Çadır nöbetine gelen BDP'liler, Mesken Dağı'nda Dengbej (Halk ozanı) gecesi düzenledi.
BDP'lilerin Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Mesken Dağı'nda inşa edilecek karakol ve devam eden askeri operasyonlara karşı başlattıkları çadır eylemi 65'inci gününe girdi. Van ve ilçelerinden gelen yaklaşık 200 kişi, iki günlük nöbetlerini BDP Hakkari il Örgütüne devretti. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çitftçi, BDP Hakkari il Eş Başkanı Avukat Mustafa Miraz Çallı, İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özmer, Belediye Meclis üyeleri'nin de katıldığı çadır nöbeti, gündüz halaylarla, gece saatlerinde ise denjber gecesi ile devam etti.
PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne mensup (YDG-H) bir grup tarafından da basın açıklaması yapıldı. Çadır yakınlarında bir araya gelen ve yüzleri kapalı olan 15 kişi, adına açıklama yapan sözcü, KCK'nın yol kapatılmaları ile ilgili 'Yollarda asayiş olmayacak. Yol kontrol noktaları kaldırılacak, insan alıkonulmayacak' açıklamasına destek verdiklerini söyledi.
Mesken Dağı'nda kurulan çadırdaki eylem ise sürüyor. Nöbete gelenler Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekti. BDP İl Örgütü tarafından da katılanlara yemek verildi. Yemeğin ardından dengbej gecesi düzenlendi. Dengbejler, gece geç saatlere kadar birbiryle yarıştı.
FOTOĞRAFLI