MERSİN'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü, düzenlenen tören ve yürüyüşlerle coşkuyla kutlandı.
Mersin'in düşman işgalinden kurtuluş törenlerinin ilki, sabah saatlerinde, Mersin Garı'nda düzenlendi. Buradaki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, İsa Gök, Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İkinci tören Cumhuriyet Alanı'nda düzenlendi. Vali Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından istasyona geçildi. Burada Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sunduğu gösterinin ardından trenle gelen temsili heyet karşılandı. Daha sonra Vali Güzeloğlu, Başkan Macit Özcan ve Garnizon Komutanı İmren tebrikleri kabul edip halkı selamladı. Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler adına Kemal Cındız ile Deniz Yüzbaşı İlhan Tabur, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Tören, Büyükşehir Belediyesi folklor ekiplerinin gösterileriyle son buldu.
2 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ
Bu arada, Toroslar Belediyesi ise geleneksel Zafer Yürüyüşü düzenledi. Sabah saatlerinde Okan Merzeci Bulvarı'ndaki Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayan yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz kortejin önünde yürüyerek halkı selamladı. Yürüyüş sırasında en önde mehteran takımı gösteri yaparken, temsili olarak kağnı üzerinde mühimmat taşındı. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı. Yürüyüş, Hastane, İstiklal ve Sakarya Caddesi'nden güzergahında polis kordonu altında yoğun güvenlik önlemleriyle Cumhuriyet Alanı'nda son buldu.