MERSİN Turizm Platformu'nun yurt dışında yürüttüğü başarılı kampanya sonucu, dev gemilerle kente yabancı turistler gelmeye başladı.
Mersin Valiliği başkanlığında, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği desteği ve Mersin Turizm Platformu girişimi ile 2012 yılı başında hayata geçirilen Kurvaziyer Turizmi Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalarla, turizmde Mersin'e yeni bir kapı daha aralandı.
Mersin Limanı, 2 kurvaziyer gemisini ağırlıyor. 250 yolcu taşıyan The World ve 1100 kişilik Artania kurvaziyer gemisi limana demirledi. Gemilerin limana girmesinin ardından inen yüzer turistlerden bazıları, kendilerini bekleyen araçlarla Mersin ve çevresindeki tarihi, turistik mekanların yanı sıra Tarsus İlçesi'nde bulunan St. Paulus Anıt Kilise Müzesi'ni ziyaret ederek hacı oldu. Bazıları da kent içinde rehbersiz dolaştı.  Dev gemileri gören bazı Mersinliler de hatıra fotoğrafı çektirdi. 
'ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR'
Kurvaziyer turizmi için yoğun çalışma yapan Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Mersin'e 11 Kasım'da Deutschland adlı kurvaziyer gemisinin de geleceğini kaydederek şunları söyledi:
"Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmaların olumlu bir sonucu olarak Mersin'de bu ay kurvaziyer turizmi alanında bir çok ilke imza atılacak. İlk defa bir gün içerisinde 2 kurvaziyer gemisi aynı anda limanımıza yanaştı. İlk defa bir ay içerisinde 3 kurvaziyer gemisi geliyor. İlk defa bir gemi aynı yıl içerisinde 2'nci kez geliyor. İlk defa bir gemi 3 gün kalıyor. Bu da esnafın ve turizmcinin yüzünü güldürüyor. Kentte kalanlar şehir içinde çeşitli alışverişler yapıyor. Kalmayanlar ise acentelerin düzenlediği turlarla bölgenin tarihi ve turistik yerlerini geziyor."