İbrahim MAŞE / MERSİN, () - MERSİN'e 23'üncü ülke olarak Estonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu açılıyor. Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Miko Haljas'ı makamında kabul eden Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, konsolosluğun Mersin'e büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
Beraberinde Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vaino Reınart, İhracat Departmanı Başkanı Indrek Pallo, Misyon Şefi Yardımcısı Julika Luts, Estonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konsolosu Kersti Kasak ve Estonya Mersin Fahri Konsolosu Nebil Taşçı ile birlikte Vali Güzeloğlu'nu ziyaret eden Estonya Ankara Büyükelçisi Miko Haljas, açılacak Mersin Fahri Konsolosluğu'nun Türkiye'deki 5'inci konsoloslukları olduğunu belirterek, "Bu akşam 5'inci fahri konsolosluğumuz açılıyor Mersin'de. Şu anda Estonya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha iyi ve daha sık olacağını umuyoruz. Estonya'dan bir müzik grubu da geldi açılış için. Umarım Sayın Valimiz de eşlik eder bu akşam" diye konuştu.
Vali hasan Basri Güzeloğlu ise Estonya Fahri Konsolosluğu'nun, Mersin'deki 23'üncü fahri konsolosluk olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Yaklaşık 2 milyon nüfusuyla ülkemizin dokuzuncu büyük, ekonomik açıdan altıncı büyük kenti olan Mersin, Türkiye'nin İstanbul'dan sonra ikinci büyük dış ticaret kentidir. 2013 yıl sonu itibariyle 25 milyar dolarlık dış ticaret hacmi gerçekleştiren Mersin'de yeni açılan Estonya Fahri Konsolosluğunun tıpkı diğer fahri konsolosluklar gibi, Mersin'in giderek güçlenen ve gelişen uluslararası ilişkilerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum"
Ziyarette Valilik Şeref Defteri'ni de imzalayan Büyükelçi Haljas, Güzeloğlu'na ulusal kuş amblemi takdim ederken, Güzeloğlu da Haljas'a içerisinde zeytin ve zeytin ürünlerinden oluşan bir kutu hediye etti.

FOTOĞRAFLI