MERSİN'de Halkevleri ile Öğrenci Kolektifleri üyeleri, yolsuzluk ve rüşveti skeçle protesto etti.
Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi yaklaşık 50 kişi, Çankaya Mahallesi'nde bir araya geldi. 'Hepiniz defolun bu ülke bizim' pankartının yanı sıra 'Babam sağ olsun', 'Siz çocuklarınızı, biz halkın parasını yedirtmeyiz', 'Hırsızların başı bulundu: Yürütmenin başı', 'ODTÜ'lülerden Bakan Çağlayan'a; 'ODTÜ'ye gitmeyin komünist olursunuz' diyenin oğlu hırsız çıktı. Yanımıza gelseydi hırsız olmazdı' dövizleri açan grup, 'AKP'den hesabı gençlik soracak', 'Gün gelecek devran dönecek, AKP'den hesabı gençlik soracak' ve 'Hırsız var' sloganları atarak, Atatürk Caddesi'nden yürüyüp Uray Caddesi'ndeki Halk Bankası önüne geldi. Gruptakiler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan tiplemesiyle 'Var mısın yok musun?' skeci oynadı.
Skecin ardından söz alan Halkevleri Şube Başkanı Şamil Işıkcevahir, Bakan Çağlayan'ın halk tarafından seçilerek Meclis'e gönderildiğini ancak yoğunluğu nedeniyle Mersin'deki işsizlik sorunu, öğrencilerin harçları ile ilgilenemediğini belirterek, "Bakan Çağlayan'ın daha önemli işleri vardı, o milyonculukları nasıl kaçıracağını düşünüyordu. Daha önce Halkevciler, hırsızlığa, talan sözcülük yapanların Mersin sokaklarında yerinin olmadığını söylediler. Halkevleri üyeleri geçen hafta Bakan Çağlayan'a yumurta attıkları için yargılandılar. O gençleri kutluyorum, nasıl da öngörüleri sağlammış. Daha hazırlık dosyaları ortaya çıkmadan Zafer Çağlayan'ı hırsız ilan ettiler" dedi.
Işıkcevahir'in konuşmasının ardından eyleme katılanlar, beraberinde getirdikleri kutularından ikisini Halk Bankası girişine bıraktıktan sonra dağıldı.