MERSİN Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve kadro bekleyen taşeron işçiler, yargı kararına rağmen kadro taleplerinin yerine getirilmemesine tepki göstererek eylem yapıp mahkeme kararını yaktı.
Bölge Müdürlüğü önünde Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şubesi'nce yapılan eyleme sendika üyeleri ile yaklaşık 200 taşeron işçisi katıldı. Eylem yapan işçiler ellerini iple bağlayarak, 'Satılık köle 840 TL' yazılı tişörtler giydi. 'Taşerona teslim olmayacağız', 'Yargı kararım burada kadrom nerede?', 'Mahkemeye gittik kazandık, Yargıya gittik kazandık, daha nereye gidelim?' dövizleri taşıyan işçiler, kadro taleplerini dile getiren sloganlar atarken, Yargıtay kararını yaktı.
Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı İrfan Gültekin, hükümete yargı kararını yerine getirmeleri çağrısında bulunarak, "Yargıtay, karayollarında taşeron işçisi adı ile çalıştırılan işçilerin, işe başladıkları tarihten beri Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduğuna karar verdi. Bu karar üzerinden tam 27 ay geçti. Üyelerimiz kararın gereğini istiyor ve sabırla bekliyorlar. Üyelerimiz hakkın yerini bulmasını, adaletin tecelli etmesini, hukukun üstün olduğunun gösterilmesini bekliyorlar. Dile kolay 27 aydır bekleyen işçilerin sonunda sabır taşları çatladı ve bugün onu doktora göstereceğiz. Oysa demokratik bir hukuk devletinde yapılması gereken tek bir işlem vardır. Yargıtay kararının gereğini yapmak. Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve kadro talebi ile dava açan işçilere karşı takınılan oyalamacı tutum tahammül sınırlarını aşmış, sabır taşımızı çatlatmıştır. İşçilerin yasal, haklı ve meşru haklarına saygı duymayanları biz de 30 Mart günü duymayacağımızı kamuoyuna açıklıkla ilan ediyoruz" diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
Mİ(OA/ )(20.01.2013,FOTOĞRAFLI,GÖRÜNTÜLÜ)