MERSİN Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarını doyurmak ve susuzluğunu gidermek için kentin 6 ayrı noktası konulacak 'Pugedon' adı verilen geri dönüşüm kutusunun ilki yerleştirdi. Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, kutulara atılan her pet şişenin hayvanlara mama olarak döneceğini söyledi.
İlki Atatürk Parkı'na kurulan ve güneş pili ile çalışan sokak hayvanlarını doyurma geri dönüşüm kutusunda 2 ayrı bölme yer aldı. Vatandaşlar ellerindeki pet şişedeki suyu ilk bölmeye boşalttıklarında alttaki su haznesine bir hayvanın içebileceği kadar su aktı.  Boş pet şişe ikinci bölmeye atıldığında ise alttaki ikinci hazneden ise şişenin ağırlığı kadar kuru mama döküldü. Pugedon'da biriken plastik petler ise daha sonra bir araya getirilerek Pugedon üreten firmaya gönderilip, yenilerinin üretimi sağlanacak.
Pugedon'un tanıtımını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sistem sayesinde hem sokak hayvanlarının doyacağını hem de kutuya atılan pet şişerlerin geri dönüşüme kazandırılacağını belirterek, "Atatürk Parkı'na konulan bu kutu sayesinde vatandaşların geri dönüşüme gönderdikleri pet şişeler, hayvanlar için mama olarak geri dönecektir. Ayrıca halkımız pet şişelerdeki suları buraya attıkları zaman, o pet şişe hem geri dönüşüme kazandırılmış olacak, hem de hayvanlar su ihtiyacını karşılayacak" diye konuştu.
Mersin'de 6 adet Pugedon'un kurulacağının bilgisini veren Kocamaz, ilerleyen süreçte bu projeyi ilçelerde de hayata geçireceklerini kaydetti. Kocamaz, Orman Bölge Müdürlüğü'nden hayvan barınağı için 200 dönümlük alan tahsis ettiklerini, böylece hayvanların toplamda 370 dönümlük alanda kısırlaştırılması ve aşılanması gerçekleştirildikten sonra, barındığı yerlere bırakılacağını sözlerine ekledi.
Kutunun açılışına katılan Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş ise Başkan Kocamaz'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI
ME(BY/ )(11.08..2014, FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)