MERSİN'de mahkemenin iptal kararına rağmen devam eden 'Parkomat' uygulaması vatandaşın ve sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden oldu.
Mersin 2'nci İdare Mahkemesi'nin 21.11.2013 tarihli 'İşlemin iptali' kararına rağmen devam eden parkomat uygulaması devam ederken, basın toplantısı düzenleyen Temiz Toplum Hareketi Derneği üyeleri, cadde ve sokaklarda devam eden uygulamanın yasal olmadığı gerekçesi ile uygulamaya tepki gösterdi.
Parkomat uygulaması yüzünden trafikte sıkışıklık meydana geldiğini ve bu nedenle dernek üyesi Hidayet Dinçer'in Mersin 2'inci İdare Mahkemesi'ne açtığı davaya müdahil olarak katıldıklarının belirten Dernek Başkanı Mustafa Müderrisoğlu, "Mahkeme dosyasını, sıkışmış trafikte ilerleyemeyen ambulans fotoğrafı, gazete kupürleri gibi delillerle besledik. Mahkemeden çıkan iptal kararı taraflara iletilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından tatbik edilmeyince, belediye başkanlığını dilekçe ile uyardık. Ayrıca Valilik makamına da bildirip, 2 Şubat günü Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunduk. Yasal olmayan bu uygulamada ücret alınmaması gerekir" diye konuştu.

İM(OA/)(05.02.2014,FOTOĞRAFLI,GÖRÜNTÜLÜ)