MERSİN’de bir araya gelen sendikalar, meslek örgütleri ve çevredekiler, Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen ve 282 madencinin ölümüne neden olan kazayı protesto ederek, hükümeti istifaya çağırdı. 
Özgür Çocuk Parkı önünde ve İstasyon Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, yürüyüşe geçti. Hastane Caddesi girişinde bir araya gelen eylemciler, ‘Bu bir İş Kazası Değil Cinayet. Öfkeliyiz, Hesap Soruyoruz, İş Bırakıyoruz’ yazılı pankart açarak, ‘Hükumet İstifa, ‘Kaza Değil Katliam’ ve ‘Soma’nın Hesabı Sorulacak’ sloganları attı.
CHP Mersin Milletvekili Prof.Dr. Aytuğ Atıcı ve Akdeniz Belediye Başkanı BDP’li Fazıl Türk’ün de destek verdiği eylemde, Hastane Caddesi'nde bulunan Ak Parti Akdeniz İlçe binasına doğru yürüyen grubun önü, ilçe binasına yaklaşık 100 metre kala kurulan polis barikatı tarafından kesildi. Tertip komitesi üyeleri, polis müdürleri ile bir süre görüştükten sonra, barikat geriye alındı. Polisin çekilmesi ardından KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, Soma’da yaşanan kazayı katliam olarak nitelendirdi.
Bir kadın eylemci ise, TOMA’nın karşısına geçerek, ‘TOMA’nla SOMA’yı söndürebilir misin?’ yazılı döviz açtı. Açıklamanın ardından bir süre slogan atarak eyleme devam eden yaklaşık 100 kişilik grup, daha sonra dağıldı.

(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)