MERSİN Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen 'Dünya Kuaförleri Mersin'de Buluşuyor' etkinliği kapsamında düzenlenen gala gecesi renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinliğinin kapanış galası Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü'nün de destek verdiği etkinlikte Corci, Hamit Rıza Mirahor, Anna Generol Teron ve Harun Cici'nin de yer aldığı 20 makyaj ve saç uzmanı, gündüz kuaförlere çeşitli eğitimler verirken gece ise muhteşem şovlar yaptı.
YÖRÜK DÜĞÜNÜ BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Etkinliğe Almanya, İran ve Türkiye'nin dört bir yanından katılan kuaförler, tüm hünerlerini ortaya koyup göz kamaştıran saç modellerini ortaya çıkardı. Modeller ve tasarımlar ise gecenin ilerleyen saatlerinde muhteşem şovlar, ışık ve dans gösterileri ile zenginleştirilerek sahneye taşındı.
Daha önce düzenlenen yarışmalarda büyük başarılara imza atarak İtalya'da yapılan Dünya Uluslararası Saç Show Yarışması dünya 3'ncüsü olan Mersinli kuaför Berna Asker'in hazırladığı 'Yörük Düğünü' şovu salonu dolduran konuklar tarafından uzun süre alkışlandı. Ardından da Letonya'dan gelen Zhanna Belova'nın hazırladığı sahne şovu geceye damgasını vurdu.
KUAFÖRLERE EĞİTİM VERİLDİ
'Barış' temalı etkinliğin hazırlığının 3 ay sürdüğünü belirten Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, etkinliğin bir eğitim projesi olduğunu söyledi. Gündüz, 4 gün süren etkinliğin uluslararası katılımlarla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bu etkinliğimizi 2015 yılında daha geniş bir katılımlı ve kapsamlı olarak barışın ve dostluğun bir arada olduğu, kültürlerin kaynaştığı bir ortamda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.