MERSİN'de 70 engelli, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen 1 günlük temsili askerlik hizmetlerini tamamlayıp terhis belgelerini aldı.
Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve engellilerin aileleri katıldı. Sabah saatlerinde Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen 70 engelli, saç ve sakal tıraşı olarak kamuflajlarını giydi. Gün boyu askeri eğitim alan engelliler, düzenlenen yemin törenine katılarak yemin etti. Kışlada zaman geçirerek askerlik sevincini yaşayan engelli vatandaşlar, tezkere heyecanını aileleri ile birlikte yaşadı.
Engelli gençlerle birlikte tezkere heyecanı yaşadıklarını ifade eden İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ise başarı bir askerlik eğitimi geçirdiklerini belirterek, "Bugün Mersin İl Jandarma Komutanlığı'na katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisi ile dolu olan 70 Mehmetçiğimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak şanlı bayrağımızın gölgesinde ve sizlerin huzurunda ant içmişlerdir. Az sonra tezkerelerini alacak Mehmetçiklerimizi kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ve Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, eğitimleri başarı ile tamamlayan engelli askerlere tezkerelerini dağıttı. Dağıtım sırasında engelli vatandaşların mutlulukları gözlerinden okunurken, askerler silah ve askerlik arkadaşları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
'GURURLUYUM'
66 yaşında asker olan bedensel engelli Hasan Ali Çabuk, hayalinin gerçekleştiğini kaydederek şunları söyledi:
"Mersin'in Mut ilçesinden geldim, çok mutluyum. Bir günde olsa askerlik yaptım, gururluyum ve şeref duyuyorum. Askerler de yardımcı oldu bize, sağ olsun var olsunlar. Bana sahip çıktıkları için Allah razı olsun. Şu yaşta bütün asker ağabeylerimi gördüm. Çok heyecanlıyım. Hepsi bana eşlik ediyor. Asker olduğum için çok gururluyum."
Törenin ardından verilen kokteylde aileleri ile bir araya gelen engelli askerler, bir günlük asker anılarını ve sevinçlerini aileleri ile paylaştı.

İM(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)