Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde yürüme engelli 55 yaşındaki Zöhre Yılmaz, akülü arabasıyla oy kullanmak için geldiği okulda engelli merdiveni olmayınca, görevlilerin yardımı ile oyunu okulun bahçesinde kullandı.
Yürüme engelli Zöhre Yılmaz, oyunu kullanmak için komşusunun yardımıyla Mezitli Dr. Hakan Kundak İlkokulu'na geldi. Ancak, okulda engelliler için yapılmış merdiven olmadığı için dışarıda bir süre bekledi. Bu sırada vatandaşlar tarafından okulda bulunan sandık kurulu başkanı ile yapılan görüşme üzerine dışarı çıkan bir kadın görevli, oyunu kullanması için oy pusulalarını Yılmaz'a verdi. Yılmaz, oyunu bir otomobilin arkasında kullandı.
ÖZCAN: ÖZÜRLÜ ASANSÖRÜ YAPILACAK
Okuldan ayrılacağı sırada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP adayı Macit Özcan ile karşılaşan Yılmaz, dert yanarak, "Başkan bey buraya bir özürlü merdiveni yapsınlar. Benim gibi bir çok özürlü vatandaşlar oy kullanmaya geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim" dedi. Başkan Özcan ise yardımcı olacaklarını ve okula özürlü merdiveni ve asansörün yapılacağını söyledi.

Mİ(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)