İbrahim MAŞE- Mehmet İNCE/MERSİN, () - MERSİN'de Eğitim- Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, TBMM'ye sunulan Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) yöneticilerin görev ve atamalarına ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını Dair Kanun Tasarısı'nı protesto etti.
Mersin Vergi Dairesi önünde toplanan yaklaşık 200 eğitimci, ayakkabı kutusuna doldurdukları sahte 1 dolarları havaya atarak, 'Ak dedik, kara çıktın', 'Mecliste hırsız istemiyoruz' sloganları attı. Sloganlar eşliğinde Ak Parti Akdeniz İlçe binası yakınına kadar yürüyen eylemciler adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı, hükümetin gözünü öğretmenlerin parasına diktiğini, gelecek olan yasa ile binlerce eğitimcinin mağdur olacağını söyledi. 
Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan yaklaşık 500 eğitimci de, "AKP'yi kadrolaştıracak, özel okulların önünü açacak stajyerliği zorlaştıracak yeni yasaya hayır" yazılı pankart açarak Ak Parti Akdeniz İlçe binasına kadar yürümek istedi. Ancak, iki TOMA destekli polis ekipleri binaya yaklaşık 100 metre kala grubun önünü durdurup yola barikat kurarak yürümelerine izin vermedi. Bunun üzerine eylemci eğitimciler, 'Emekçiye değil hırsızlara barikat', 'Hırsız AKP', 'AKP'nin hakkından emekçiler gelecek' diye sloganlar attı. Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Remzi Çiftçi, Türkiye'de son 11 yıl içinde genel olarak kamu hizmetlerinde, özel olarak en geniş ve yaygın kamu hizmeti olan eğitim alanında hem içerik, hem de örgütsel işleyiş açısından tamamen piyasa odaklı politikalar hayata geçirildiğini söyledi. Açıklamanın ardından eğitimciler olaysız dağıldı.

İM,Mİ(AŞ/BK/İD) (FOTOĞRAFLI)