Mustafa ERCAN / MERSİN, () - MERSİN'de İşçi Partisi'nin organizasyonuyla bir araya gelen kadınlar, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını öne süren Diyarbakır'daki annelere destek eylemi yaptı.
İşçi Partisi Öncü Kadın'ın organize ettiği eylem, çeşitli sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle Atatürk Caddesi'nde gerçekleşti. Aralarında erkeklerin de bulunduğu 100 kişinin katıldığı eylem sırasında PKK tarafından kaçırıldıkları öne sürülen çocukların fotoğrafları ve Türk Bayrakları taşındı.
Eylem sırasında konuşan İşçi Partisi İl Başkanı Şükran Akal, Diyarbakır'daki annelere destek vermek için bu eylemi yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bugün Diyarbakır'da eylemde bulunan Kürt anaları PKK'ya meydan okuyor ve 'Evlatlarımızı bölücü teröre vermeyiz' diyorlar. Analar silah atmadan PKK'yı dize getirecek çözümü üretmişler. İnanıyoruz ki, bu eylem çığ gibi büyüyecektir."
Eyleme destek verenlerden Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Saadet Bilir de, kaçırılan çocukları sağ salim geri istediklerini ifade ederek, "'Çocuğuma dokunma' hareketini çok anlamlı buluyor ve destekliyoruz. O analar ülkemizi 30 yıldır kana boğan ve binlerce yurttaşımızın canına kıyan emperyalist uşağı PKK terörizminin şifresini çözmüş, maskesini düşürmüştür" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI