MERSİN'de Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ncı yılı nedeni ile CHP tarafından düzenlenen fener alayı büyük ilgi gördü. Fener alayına katılanlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri taşıyarak sloganlar attı.

Mersin'de fener alayına katılmak isteyenler, Forum Alışveriş Merkezi civarında bir araya geldi. CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, PM Üyesi Fikri Sağlar, CHP İl Başkanı M. Faruk Akar'ın da hazır bulunduğu 2 bin kişilik fener alayı, buradan yola çıkarak, GMK Bulvarı, Kushimoto Sokağı'ndan geçerek Adnan Menderes Bulvarına ulaştı. Vatandaşlarında evlerinin balkonuna astığı Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile destek verdiği fener alayı, Adnan Menderes sahilindeki Kültür Parkı içindeki Barış Meydanı'nda son buldu. Burada ilk olarak söz alan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, "Sizlerin bayramını kutlarken, bize bugünleri armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve bugün bu büyük bayramı onlarsız kutlamak zorunda kaldığımız Gezi Parkı şehitlerimiz de saygı ve sevgiyle anıyorum. Tabelalardan T.C'yi kaldırarak sizleri evlerine hapsedeceklerini zannettiler. Onların akıllarına gülüyorum. Sizler bu meydanlara sahip çıktıkça, bu bayrakları dalgalandırdıkça, Mustafa Kemal'in askerleri olduğunuz sürece hiç kimse ama hiç kimse Cumhuriyetimizi yıkamaz" dedi.

Vahap Seçer ise bugün ulusal kurtuluş mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlanışının 90'ncı yıl dönümünün yaşanıldığını belirterek, "Bu uğurda Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yanında şehit olanları, mücadele edenleri, alın teri dökenleri minnetle anıyorum. Bu ülkenin insanları 90 yıldır çok bedeller ödedi. Cumhuriyetin değerleri ve nitelikleri, demokrasi ve insan hakları, özgürlükler uğruna şehitler verdi. Bundan sonra da mücadelemiz devam edecektir. Şimdi iktidarı elinde bulunduranlara sesleniyorum, suskunluğumuz asaletimizdendir. Söyleyecek çok sözümüz var. Artık bizler, doğudan batıya, kuzeyden güneye hangi etnik yapıda olursa olalım eğer Atatürkçü, devrimci, çağdaş isek bu ülkeye Cumhuriyete hep beraber sahip çıkacağız" diye konuştu.