Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de, Japonya’nın Hiroshima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atılmasının 69'ncü yıldönümü için anma etkinliği düzenleyen Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Akkuyu'da nükleer santral yapılacak olmasını protesto etti.
Akkuyu NGS A.Ş.’nin Çamlıbel’deki Bilgilendirme Merkezi’nin önünde yapılan etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, NKP Mersin Dönem Sözcüsü ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar ile çok sayıda çevreci katıldı.
Katılımcıların yakalarına sarı kurdele taktığı etkinlikte NKP Mersin Dönem Sözcüsü Atar, 69 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Japonya'nın Hiroshima ve Nagazaki kentlerine atılan atom bombalarının etkisinin halen halen devam ettiğini belirtti. Nükleer silahlanma yarışının günümüzde de devam etmekte olduğunu söyleyen Atar, "Kaos içindeki dünyada, nükleer silahlanma giderek daha büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Türkiye ise, nükleer enerji santrali ile üzeri örtülen bir nükleer silahlanma sevdasını teknolojik gelişim olarak topluma dayatılmaya çalışılmaktadır. Türkiye'de nükleer enerjiden elektrik üretimi gerekçe gösterilerek, Akkuyu'da Sinop'ta, İğneada'da yapımı planlanan nükleer santral projelerinden ve nükleer silahlanma sevdasından derhal vazgeçmelidir" dedi.
Ardından söz alan CHP Milletvekili Atıcı, hükümetin Türkiye'de nükleer santral yaptıramayacağını öne sürdü. Atıcı, nükleer santrale karşı 30 yıldır sürdürdükleri mücadelenin başarı ile devam ettiğini kaydetti. Kalabalık konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

FOTOĞRAFLI