Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nün, 2014 Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri yıl sonu sergi şenliğinde renkli görüntüler yaşandı. Kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı birbirinden ilgi eserler görücüye çıkarken, Olgunlaşma Enstitüsü'nün defilesi ile göz kamaştırdı.

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nün yıl sonu sergi şenliği Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Barış Meydanı'nda gerçekleşti. Şenliğe, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Sema Sarı, ilçe kaymakamları ve İlçe HEM Müdürleri, usta öğrenciler, kursiyerle ve aileleri katıldı.

Folklor gösterisi ile başlayan şenlikte konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Anadolu toprakları üzerinde yaşayan farklı uygarlıklarının oluşturduğu Türkiye coğrafyasının sunduğu el sanatları zenginliğinin dünyanın başka bir yerinde görmenin çok zor olduğunu söyledi. Gül, "HEM'in ve Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı bu sergi hem çok anlamlı, hem de gelecek kuşaklara aktarmak bana göre çok önemli bir etkinliktir. HEM'ler üstlendiği tarihi misyonla geleceğe taşıdığı milli kültürümüz yönü ile de çok önemli bir konuma sahiptir. HEM'ler milli kültür değerlerimizi geleceğe aktarılmasının yanı sıra gençlerimize, yetişkinlerimize hem meslek öğretimi hem de ilgi alanlarında onları yetiştirme gibi görevleri layık ki ile yerine getirmektedir" dedi.

Vali Yardımcısı Gezmi Türk Göçer ise, "Toplum ve devlet karşılıklı işbirdliği içerisinde, her hangi bir nedenle her hangi bir örgün eğitime girememiş insanlarımıza, bir vesile HEM kursları aracılığıyla onlar da bir meslek sahibi oluyor. İşte bu şenlikte dantel dantel işlenmiş el emeği ve göz nuru sergileniyor. İnsanlarımız bu kurslar vesilesiyle insanlarımız eğitimin yanında dayanışmanın da en güzel örneğini sergileme imkanı da buluyor. Bu kurslar aynı zamanda insanlarımızın sosyalleşmesine de imkan veriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı Osmanlı-Yörük kadın kıyafetlerini giyen amatör mankenler podyuma çıktı. Yaklaşık bir saat süren defile sonunda Türk bayrağının da üzerinde bulunduğu kırmızı bir elbise ile podyuma çıkmasının ardından çalınan 10'ncü Yıl Marşı eşliğinde tüm mankenler alanı dolduranları selamladı.

Daha sonra ise Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Sema Sarı kurdelesini keserek alanda bulunan stantları gezdi. Ardından da Gülnar HEM Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi bir gösteri yaparken, Toroslar HEM Müdürlüğü gitar-saz grubu da mini bir müzik dinletisi sundu. Şenlik 09 Mayıs Cuma günü sona erecek.

ME(SÜA/SSA) (FOTOĞRAF)