İbrahim MAŞE - Mustafa İNSAN - Mehmet DOĞANER / MERSİN, () - MERSİN Ülkü Ocakları'nın düzenlediği 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü'ne katılan ülkücüler ve vatandaşlar, Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirilmesi olayına tepki gösterdi.

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, Türk bayrakları ile protesto yürüyüşü yaptı. Hastane Caddesi'nde bulunan Ülkü Ocakları binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Bayrak Şereftir Şerefsizler Ne Anlar' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Ellerindeki bayrakları sallayarak yaşanan bayrak indirilmesi olayına tepki gösteren ülkücüler, yolu trafiğe kaparatak İstiklal Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda bulunan Atatürk heykeli önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan kalabalık, ıslık ve alkışlarla tepkilerini dile getirdi.

Ülkü Ocakları Başkanı Hüsnü Doğan, yaşanan olayın kabul edilebilir olmadığına kaydederek "Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması sebebi ile bölücüler bölgenin kontrolünü almış vaziyettedir. Bir grup teröristin 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmiştir. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini arttırmaktadır. Böylesi bir ihmal asla kabul edilemez" dedi.

Öte yandan Erdemli İlçesi'nde bulunan Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile birlikte Saim Göküş Parkına kadar yürüdü. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen grup, 'Bayrak İnmez Vatan Bölünmez' sloganları attı.

Açıklamanın ardından Kur'an okutulurken, grup olaysız şekilde dağıldı. 

İM(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)