Ali Ekber ŞEN- İbrahim MAŞE/ MERSİN, ()-ÇUKUROVA turizminde yeni bir destinasyon yaratacak, 15 bin yatak ile uluslararası standartlara uygun golf sahaları, kongre merkezi, sağlık kompleksi ve tatil köyleri kurulacak 14 kilometre uzunluğundaki sahilde planlanan Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi için yapılan yol çalışması durduruldu. Mersinli işadamları, yerel seçimlerde Ak Parti'nin kaybettiği Mersin ve Adana'nın, söz konusu turizm projesinin durdurulmasıyla cezalandırıldığını iddia etti.
Toplam 321 kilometrelik sahil bandı, bakir alanları, tarihi ve kültürel değerleriyle önemli potansiyele sahip Mersin'de, 1994 yılında Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Adanalıoğlu Mahallesi'nden başlayarak Seyhan Nehri'nin denize döküldüğü 14 kilometrelik sahil bandının turizme kazandırılmasına yönelik proje hazırladı. Bir yıl süren yoğun çalışmalardan sonra sahil kesimi 1995'de Bakanlar Kurulu kararıyla Turizm Bölgesi ilan edildi. Aradan geçen 13 yılın ardından 2008'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni düzenlemeleri ile 14 kilometrelik sahil bandı olan Tarsus-Kazanlı Bölgesi turizm alanı olarak işaretlendi. Aynı yıl, bölgede yatırım yapacak işadamlarına yer tahsisleri yapıldı. Tesislerle 5 bin kişiye doğrudan iş imkanı sunan proje 15 bin yatak kapasitesine ulaştı.
Ancak, bölgenin altyapısı olmadığı için yatırımcılar yıllarca bir çivi bile çakamadı. Bölgenin duble yol çalışmaları kapsamında Karayolları 5'nci Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen istimlak çalışmaları da yılları aldı. Yoğun bürokrasi çarkı nedeniyle yapılan istimlakler ancak 2011'de tamamlanınca, sahil kesiminden otobana bağlanacak olan duble yol çalışmaları başlatıldı. Bölgenin sahilden itibaren 14 kilometrelik duble yol çalışması kapsamında şimdiye kadar 4 kilometresi tamamlandı.
ŞANTİYE SÖKÜLDÜ
Doğu Akdeniz'in en büyük turizm tesisleri ve bölgesi olarak hayata geçecek olan ve Adana ile Mersin'in kaderini değiştireceği gözü ile bakılan projenin duble yol yapımı 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından geçen nisan ayında durdu. Bugüne kadar bir çalışma yapılmadığı gibi, yol şantiyesi de sökülerek götürülürken, geride sadece 'Şantiye sahasına izinsiz girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası kaldı.
ÇUKUROVA CEZALANDIRILIYOR
Tamamlanması halinde Mersin'den başlayıp Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne kadar devam eden Doğu Akdeniz sahil şeridinin hayat bulacağı ifade edilen projenin daha başındayken aksaması tepki çekti. Projenin mimarı olan MESİAD'ın başkan yardımcıları Mehmet Avcılar ve Ali Can, yapımı duran yolda incelemelerde bulundu. Aradan geçen 20 yılda projenin hayata geçmemesinin tüm Çukurova için büyük bir talihsizlik olduğunu belirten Avcılar, "O yıllardan bu yana bir çivi çakılmadı. Türkiye'nin önde gelen büyük firmalarına yer tahsisleri yapıldı. Tesislerin yaşama geçirilmesi her şeyden önce altyapının tamamlanmasıyla mümkün olabilir. Yolu, enerjisi, kanalizasyonu olmayan yere kim gelip yatırım yapar? Altyapı kapsamında öncelikle duble yolun tamamlanması gerekir. Yol geçen yıl bitirilecek, yatırımcılar tesisleri yapmaya başlayacaktı. Ancak, yapımı seçimden bir ay sonra durdurularak şantiyesi söküldü. Kent dinamiklerinin bu konuda ön yargıları var. Yol yapımının durmasını siyasi görüyorlar. Yani hükümet kurucusu iktidar partisinin Mersin ve Adana'da büyükşehirleri kaybetmesiyle, sanki yol yapımını durdurduğu imajı hakim. Bu proje siyasi ranta kurban edilmeyecek bir projedir. Üstelik Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik Adana milletvekilidir" dedi.
GÖZÜMÜZ GİBİ KORUDUK
Projenin başlangıç noktası olan, o dönemler belediye olan Adanalıoğlu Beldesinin eski Belediye Başkanı MESİAD Başkan Yardımcısı Ali Can da, gelişmelerden son derece rahatsızlık duyduklarını söyledi. Sahilde bugüne kadar yapılaşmaya izin vermediklerini belirten Ali Can, "Başkanlık yaptığım dönemde bu sahili gözümüz gibi koruduk. 2 bin yıl önceki hali neyse şimdi ki doğal yapısı da aynı konumdadır. 14 bin dekar arazinin hepsi fıstık çamı ve okaliptüs ormanı. 20 yıldır bir çivi çakılmadı. Yol yapımı seçimden bir ay sonra durması çok anlamlıdır.  Mersin'de bin 700 dernek var, kentte çağ atlatacak projeler varken sivil toplum kuruluşlarının bu olaya ses çıkarmaması kadar acizlik yoktur. Sadece Mersin'in değil, Adana'nın da projesidir. Adana'nın da sahip çıkması gerekir. İktidar partisi Adana ve Mersin'de seçimi kaybettiği için bu kentleri cezalandırıyor" iddiasında bulundu.
Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar da,  projenin fiyaskoyla sonuçlanmasının Çukurova turizmine büyük bir darbe vurduğunu anlattı. Olcar, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu kayıp sadece bölgenin veya Mersin'in ya da Doğu Akdeniz'in değil, aslında ülkemizin de önemli turizm potansiyelin de kaybıdır. Dünyadaki yeni müşteri profiline son derece uygun bir projedir. Özellikle Arap müşterilere daha çok hitap edecektir. Bunun sebebi hem Ortadoğu'ya yakınlığı, hem de projenin cazibe merkezi olacak olmasıdır. Bu kadar büyük ve önemli bir proje neden hala hayata geçirilemiyor."
VALİ: PROJEYİ BAKANLIK YÜRÜTÜYOR
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yürütüldüğünü söylemekle yetinirken, Turizm Bakanlığı yetkilileri muhabirinin sorularını "İnceledikten sonra cevaplayacağız" dedi.
Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'nin durmasının bölgeye büyük bir zarar vereceğini söyledi. Projenin hayata geçirilmesi için belediye olarak üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Can, şöyle konuştu:
"Projenin hayat bulmasıyla Mersin ve Tarsus'taki işsizlik azami seviyeye düşecek. Projenin durması hayal kırıklığı yarattı. Tarsus'ta işsizlik oranı Türkiye ortalamasından 2.5 kat daha fazla. Hükümetin projeyi hayata geçirmesi için gereken çalışmayı yapmasını bekliyoruz. Belediye olarak biz de projeye her türlü desteği vermeye hazırız."

FOTOĞRAFLI