MERSİN, () - Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencileri, Çiftlikköy Kampüsü'nde düzenledikleri bir programla nevruzu kutladı.
Nevruz kutlaması nedeni ile yüzlerce öğrenci MEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi önünde bir araya geldi. Öğrenciler, 'Nevruz Piroz Be' yazılı pankart ile Abdullah Öcalan'ın posterini taşıyarak, Mühendislik Fakültesi'ne yürüyüp oradan da Cumhuriyet Meydanı'nda ulaşıldı. Yürüyüş sırasında sık sık 'Biji Serok Apo' sloganları atıldı. Meydanda nevruz ile ilgili açılış konuşması yapıldıktan sonra, öğrenciler tarafından nevruz ateşi yakıldı. Ateşin yakılması ile birlikte öğrenciler ateşin üzerinden atladı.
Ateşin üzerinden atlamak isteyen iki öğrenci, dikkatsizlikleri nedeniyle havada çarpışarak yere düştü. Bu çarpışma sonunda yaralanan olmadı. Dakikalar sonra büyüyen ateşin etrafına çember oluşturan öğrenciler, Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekti. Mersin Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kutlamaya, BDP Mersin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Sibel Yiğittekin ve BDP Meclis Üyesi Sinan Sarıkaya da katıldı.
Nevruz kutlamasına katılan öğrenciler daha sonra dağıldılar.

ME(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)