Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de eski otogardaki işletmeciler yeni otogar ihalesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ile Genel Sekreter Haluk Tunçsu hakkında 'Alenen hareket, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlaması' ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı, Mersin Otogar, Yazıhane ve Otobüsçüler Derneği Genel Sekreteri Veli Tol'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 otogar işletmecisi, adliye girişinde bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Ramazan Avcı, otogar esnafı olarak bugüne kadar asla bir hukuksuzluk içinde olmadıklarını söyledi. Belediye tarafından ihale için açıklanan rakamın günün şartlarına göre son derece yüksek olduğunu da öne süren Avcı, "Bizler bu haklı ekmek mücadelemizi yaparken kendimiz ve ailelerimiz, gelecek endişesi içindeyken bir de tüm bunlar yetmezmiş gibi yerel yöneticilerimiz tarafından 'Hıyar', 'Eşkıya, 'Mafya oluşumları', 'Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen insanlar' gibi hakaretlere de maruz kaldık. Bir çok esnafımız doğu kökenli olması sanki bir farklılıkmış gibi ikinci sınıfı vatandaş muamelesi görmemize neden olmuştur. Bizlere bu hareketlere, hareketle cevap vermek yoluna gitmeyeceğiz. Yüce Türk adaletine sığınıyor ve gerekli başvurumuzu yapıyoruz" diye konuştu.
Mersin Otogar, Yazıhane ve Otobüsçüler Derneği Genel Sekreteri Tol da bir kamu kurumu olan Büyükşehir Belediyesi'nin Mersin'in ihtiyacı olan otogarını yapmasının asli görevleri arasında yer aldığını kaydetti.
Açıklamanın ardından otogar işletmecileri adliye binasına girerek Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkıp Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Genel Sekreter Haluk Tunçsu hakkında alenen hareket, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlaması ile suç duyurusunda bulundu.

FOTOĞRAFLI