MERSİN İdmanyurdu teknik direktörü Yılmaz Vural, son 2 maçı kazanarak zirve konusunda iddialı duruma geldiklerini söyledi, "8 maçımız kaldı, 53 puanımız var. İlk 2’ye girme barajının 77 olacağını düşünüyoruz" dedi. 
Yılmaz Vural, haftalık basın toplantısını, pazar günü ilk kez bir futbol karşılaşmasına ev sahipliği yapacak olan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu’nda düzenledi. Başkanı Ali Kahramanlı'nın da katıldığı toplantıda konuşan Vural, 2-1 galip geldikleri Boluspor maçını değerlendirdi. Rakiplerine fazla pozisyon vermediklerini, buna karşılık kendilerinin 8 net pozisyon ve 2 gol bularak maçı kazanmayı hak eden taraf olduklarını ifade eden Vural, Adana Demirspor ve Bolu maçlarında sadece bir sarı kart gördüklerini de belirtti, şöyle konuştu:
"Takım top oynamayı düşünüyor. Rakiple, hakemle uğraşmıyor. Bu da bizim açımızdan sevindirici. Bu hafta oynayacağımız Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un hem iç saha, hem dış saha maçlarını izledik, inceledik. Boşlanacak bir takım değil. Farklı bir oyuncu yapısı var. Her takım kazanmak zorunda olduğu için ligde her maç gergin geçecektir. Bizim oyuncularımızın deneyimli ve kendilerine güvenli olmaları avantajımız. Ama rakibimizi de ciddiye alıyoruz."
Takımın ligdeki durumunu ve fikstürü de değerlendiren Yılmaz Vural, Adana Demirspor ve Boluspor maçlarının kazanmalarının yanı sıra, zirveyi zorlayan ekiplerin bu haftayı puan kayıplarıyla kapatmalarının kendilerini zirve yarışında iddialı duruma getirdiğine dikkat çekerken şunları söyledi:
"77 puana ulaşmak için tüm maçlarımızı kazanmak zorundayız. Maalesef ipler bizim elimizde değil. Onun için bizim hata yapmamız lazım. Her takımın puan kaybedebileceği bir lig izliyoruz. Biz de oyuncularımızdan her maça kazanmak için çıkmalarını bekliyoruz." 
Başkan Ali Kahramanlı ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını yeni statta oynayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Kahramanlı, ilk maç olması nedeniyle kale arkası bilet fiyatlarının 1 lira, maraton bilet fiyatlarının 3 lira, kapalı tribün bilet fiyatlarının 10 lira, VİP tribün biletlerinin 30 lira olarak belirlendiğini söyledi. Kahramanlı, maç günü şehir merkezinden stada ücretsiz ulaşım için Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini de kaydetti.

Mİ(AŞ/AP/AÖ) FOTOĞRAF