MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı 3'ncü birleşim toplantısında, Manisa'nın Soma İlçesi, Eynez Mevkii'ndeki özel sektöre ait maden ocağında meydana gelen facianın yaralarının sarılması için yardım kararı çıktı.
Kongre Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve daire başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, Soma’da yaşananları yerinde görmek için yapmış olduğu ziyaretindeki izlenimlerini anlattı. Orada yaşananların basına yansıdığından çok daha vahim olduğuna dikkat çeken Kocamaz, "Bizler, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Soma’da yaşananlara kayıtsız kalmayıp yardım kampanyası başlatacağız. Kampanyada verilen destekler, hayatını kaybeden insanları geri getirmeyecek ama aile fertlerine yalnız olmadıklarını göstermek açısından, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine yardım yapmak istiyoruz" dedi.
Burhanettin Kocamaz’ın konuşmasının ardından Soma’ya gıda, giysi ve maddi yardım yapmak için meclise sunduğu teklif oy birliği ile kabul edildi.

ME (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)