Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - VALİLER kararnamesiyle merkeze alınan Vali Hasan Duruer, veda ziyaretlerinin ardından bu sabah Edirne’den ayrıldı. Uğurlamaya gelen vali yardımcıları ve daire müdürüyle tek tek vedalaşan Duruer, polis koruma ekibi istemeden kendi kullandığı araçla kentten ayrıldı.
Edirne’de 21 ay önce göreve başlayan Vali Hasan Duruer, geçtiğimiz hafta yayınlanan valiler kararnamesiyle birlikte merkez valiliğine atandı. Atama kararının ardından kentteki veda ziyaretlerini tamamlayan Vali Hasan Duruer, bu sabah konaktan ayrıldı. Vali Duruer’i uğurlamaya vali yardımcılar, daire müdürlüğü ve kaymakamlar geldi. Bir süre evde onlarla birlikte sohbet ederek vedalaşan Duruer daha sonra vali konağında görev yapan personelle tek tek tokalaşıp hizmetleri için teşekkür etti.
KORUMA EKİBİ İSTEMEDİ
Hafif yağmur altındaki uğurlamada eşi Zahide ve 15 yaşındaki oğlu Ahmet Enes Duruer ile birlikte kendisine ait otomobile binen Vali Hasan Duruer, ardından koruma ekibinin gelmesini istemedi. Ailesiyle birlikte otomobiline binen Vali Hasan Duruer, Ankara’ya gitmek üzere Edirne’den ayrıldı.
TWİTTER’DAN DA VEDALAŞTI
Merkeze alınan Vali Hasan Duruer, sosyal paylaşım sitesine veda mesajları yazdı. Kendisine ait Twitter hesabından sabaha karşı yazdığı mesajlarda Edirne’den ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Vali Duruer, 'Evladı Fatihan diyarı Osmanlı yetimi Balkanlara ve güzel insanlarına da selamlarımı ve en kalbi muhabbetlerimi gönderiyorum. Bundan sonra da gönlüm hep güzel insanların diyarı Sultan Şehir Edirne'de olacak. Baki olan kubbede hoş bir seda ve kazanılan dostluklardır. Güzel Edirne'mden bugün ayrılmanın hüznüyle birlikte çok sayıda dost kazanmanın mutluluğunun tesellisini yaşıyorum' yazdı.
Geçtiğimiz hafta yayınlanan valiler kararnamesiyle 21 aydır Edirne’de görev yapan Vali Hasan Duruer, merkeze alınmış yerine ise Dursun Ali Şahin atanmıştı. Şahin’in Cuma günü kente gelerek göreve başlaması bekleniyor.

EÖ(LK/AK) (FOTOĞRAFLI)