Nedim KOVAN/ ORDU, () -VALİLER Kararnamesi ile merkeze alınan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, kente atanan Afyonkarahisar Valisi İrfan Bakanlıoğlu'na övgüler yağdırdı. Vali Bakanlıoğlu'nu yakınen tanıdığını belirten Çiftçi, "Çok başarılı, becerikli, çalışkan. Ordu'ya da çok değerler katabilecek bir valimiz" dedi.
Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan, 1 yıldır Ordu Valisi olarak görev yapan Vali Kenan Çiftçi makamında gazetecilere kararı değerlendirdi. Ordu'dan ayrılacağı için üzgün olduğunu belirten Çiftçi, "Bir yılı aşkın buradayım, bu süre içerisinde Ordu'da insanları hakikaten çok sevdim, en büyük üzüntüm belki Ordu'da ki kardeşlerimizden, dostlarımızdan, mesai arkadaşlarımızdan ayrılmak olacaktır. Atamayı takdir eden Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız. Şimdide böyle bir görev tebliğ ettiler. Hem benim hakkımda hem de Ordumuz hakkında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Bakanlıoğlu'nun Ordu Valiliği görevine atanmasına da değinen Vali Kenan Çiftçi, "Gelen valimizi de ben yakınen tanıyorum. Çok başarılı, becerikli, çalışkan. Ordu'ya da çok değerler katabilecek bir valimiz. Ben Kütahya Valisi iken o da Afyon Valisiydi. Beraber yan yana çalıştık, zaman zaman bir araya geldik. Ben inanıyorum Ordu'yu çok daha ileriye, çok daha güzel noktalara getirecektir. Ordumuza, valimize, ailesine hayırlı olsun" diye konuştu.
Vali Kenan Çiftçi, yarım kalan doktora tezinide bitirmek istediğini de belirterek, "Ben eğitimi, üniversiteyi seviyorum. Kendi doktora tezimiz var. Belki bu arada onu bitiririm. Ondan sonrası düşünülür, zaman herşeye güzellikler getireceğine inanıyorum" dedi.

NK(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)