SON kararnameyle merkeze alınan Iğdır Valisi Ahmet Pek, yayınladığı veda mesajında görev süresince hizmetlerin dürüstçe, yasalara ve hakkaniyete uygun, yansız, adil, etkin ve şeffaf şekilde yerine getirilmesine özen gösterdiğini belirtti.
Iğdır'da 16 Ağustos 2012 yılında göreve başlayan ve son kararnameyle merkeze alınan Vali Ahmet Pek, 21 Şubat günü görevinden ayrılacağını bildirdi. Vali Ahmet Pek atandığı bütün görevlerde sorumluluk taşıyarak en iyi şekilde görev yaptığını, Iğdır'da çalıştığı 18 ay boyunca gerek devlet gerekse yerel imkanları hakerete geçirerek birçok önemli projeyi gerçekleştirdiğini söyledi. Ahmet Pek yayınladığı veda mesajında şöyle dedi:
"Görev süresince hizmetlerin dürüstçe, yasalara ve hakkaniyete uygun, yansız, adil, etkin ve şeffaf şekilde yerine getirilmesine özel önem gösterilmiştir. Yine görev süresi içerisinde kamu görevlilerinin halkımıza dürüstçe, hiçbir menfaat beklemeden ve zamanında hizmet vermesi için denetime önem verilmiştir. Hizmet sürem içerisinde Iğdırlılar'dan gördüğüm yakın ilgi ve alakayı hayatım boyunca unutmayacağım. Ülkemizin en hassas noktasında bulunan ve kendine has yapıları barındıran Iğdır ilini ancak burada yaşayan ve görev yapan insanların anlayacağını gördüm. Buraya 38 yıllık birikimimi vermeye çalıştım. Umarım 76’ncı sırada bulunan Iğdır, kendine uygun gelişmişlik noktasına ulaşır. Valilik görevim süresince desteklerini benden hiçbir şekilde esirgemeyenlere çok teşekkür ederim."