Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - OSMANLI İmparatorluğu'nun 1516 yılında Suriye'nin Halep kentinde Memlük Ordusu'na karşı kazandığı Mercidabık Zaferi'nin 498'inci yıldönümü, Kilis'te düzenlenen törenle kutlandı.
Yavuzlu Köyü'nde düzenlenen törene Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, Kilis Belediye Başkanvekili İzzet Toprak, Garnizon Komutanı Albay Necmi İnce ve vatandaşlar katıldı. Yavuz Sultan Selim Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende Mercidabık'ta kazanılan zafer anlatıldı.
Törende konuşan Yavuzlu Köyü Muhtarı Mehmet Çekiç, tarihi şanla dolu bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:
"Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi dünyaya yön vermiş Türk büyüklerinin evlatlarıyız. Osmanlı İmparatorluğu Yavuz Sultan Selim zamanında altın devrini yaşamıştır. Cesaret ve azmini, güç zamanlarda neler yapacağına muktedir olduğunu gösteren önemli bir olaydır. Tarihi şanlı destan ve zaferlerle dolu olan bu savaşçı milletin gücü bir kez daha kanıtlanmıştır."
Halk Eğitim Merkezi ekibi tarafından folklor gösterisi yapılan tören, askeri birliklerin resmi geçidiyle son buldu.

FOTOĞRAFLI