KONYA'da Meram Belediyesi 4 mahallenin ortak kullanım alanına yapılması planlanan tesisin halk tarafından belirlenmesi için referandum yapacak. 24 Ağustos'ta kurulacak sandıklarda o bölgede oturan 10 bin kişi,
çocuk parkı, spor merkezi, gençlik merkezi ve aile yaşam merkezi projelerinden birini tercih edecek.
Konya'nın metropol ilçelerinden Meram Belediyesi Mehmet Vehbi, Saadet, Muradiye ve Kurtuluş Mahalleleri'nin ortak kullanım alanına yeni bir tesis yapmaya karar verdi. Belediyeye ait 1000 metrekarelik araziye hangi tesisin yapılması halk oylaması ile belirlenecek. Bu uygulamanın Konya'da bir ilk olacağını ifade eden Meram Belediye Başkanı Ak Partili Fatma Toru, şunları söyledi:
"Demokrasi yerelde başlar. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda mahalle muhtarlarımız, halkımız, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip, Meram bölgesinin ihtiyaç ve beklentilerini bu şekilde analiz ederek, hizmetlerimize yön vermeye çalıştık. Kurtuluş, Saadet, Mehmet Vehbi ve Muradiye mahallelerini kapsayan ortak noktada 1000 metrekarelik belediyeye ait bir arazimiz vardı. Gençlik merkezi, spor merkezi, aile yaşam merkezi ve çocuk parkı yapılması noktasında mahallelerimizden farklı talepler oldu. Toplumsal konsensüs sağlamaya yönelik, bu talepleri aldıktan sonra 'Plebisit' (Referandum) uygulaması yapmaya karar verdik. Plebisit uygulaması bir anlamda kamuoyu yoklaması ve halk oylaması demek. 24 Ağustos Pazar günü 4 mahallemizin sakinlerinin katılımı ile toplamda 10 bin kişinin oy kullanmasını bekliyoruz. Halkımıza 'Karar sizden, hizmet bizden' diyoruz. Onların vereceği karar doğrultusunda en çok talep edilen hangi tesis ise, bu taleple ilgili projelendirme ve temel atma çalışmalarımıza başlamış olacağız."
Referandum için sandıklar 24 Ağustos günü Muradiye Mahallesi’nde Meram İtfaiye karşısında kurulacak. Oy verme işlemi de saat 08.00- 17.00 arasında gerçekleşecek. 

FOTOĞRAFLI