Telefon ve internet yoluyla yapılan 'dolandırıcılık'lara bu kez bir yenisi daha eklendi. Sosyal medyada, Sağlık Bakanlığı adına açılan sahte hesap yoluyla, kadınlara ulaşan dolandırıcı, 'meme kanseri için yapılmış duyarlılık kampanyası' adı altında, 'göğüslerinin fotoğrafını çekip' yollamalarını istedi. Sağlık Bakanlığı bu sahtekar karşısında harekete geçti.


"MEMENİZİN BİRKAÇ RESMİNİ YOLLAR MISINIZ?"

Dolandırıcı mesajında "Sağlık Bakanlığı tarafından genç kızlarda meme kanseri olup olmadığını öğrenmek için görevlendirildim. Sizde bize destek olmak ve genç yaştameme kanseri olan arkadaşlarımıza yardım etmek için lütfen memenizin birkaç resmini yollar mısınız." diyerek açık açık fotoğraf istedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI: BU MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN

Sağlık bakanlığı bu sahtekarlığın yayılması sonrası, resmi Twitter hesabından açıklama yaptı; "Bu sayfa Sağlık Bakanlığı'nın Twitter'daki tek resmi hesabıdır. Sağlık Bakanlığı'na ait sosyal medya hesapları üzerinden "Tıbbi Gerekçeler" öne sürülerek hiçbir fotoğraf veya video talep edilmemektedir. "Sağlık Bakanlığı" adını kullanarak, sizlerden bu gibi taleplerde bulunan hesap ve mesajlara lütfen itibar etmeyin." dedi.

saglik-bakanligi-twitter.jpg