İZMİR’de, löseminin pençesinden kurtuldu derken hastalığı yeniden nükseden, uzun aramalar sonrası uygun kemik iliği ABD’de bulunan minik Melis Akbaş, için 'Mutlu Olalım Projesi Gönüllüleri', ilik bekleyen çocuklar için davullu zurnalı gösteri yaptı.
Aslen Ordulu Sevil ile Bahadır Akbaş’ın kızları 7 yaşındaki Melis Akbaş’a, 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. 2.5 yıl süren tedavinin ardından Akbaş’ın tedavisi sonlandı, ancak 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı saptandı. İzmir’deki Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedaviye alınan minik Melis’e, uygun kemik iliğinin nakledilmesi gerektiği belirlendi. Melis’e uygun ilik uzun araştırmalar sonunda ABD’de bulundu. Şimdi oradaki donörün getirilmesi için çalışmalar sürüyor.
Bugün, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan yaklaşık 50 kişiden oluşan 'Mutlu olalım Projesi Gönüllüleri' estrümanlar eşliğinde, Melis ve kemik iliği bekleyen tüm çocuklar için, hep bir ağızdan 'Hayat bayram olsa' şarkısını söyledi. Ellerinde 'Mutlu olalım', 'Melis’e hayat ver', 'Bir çocuğun hayatından daha değerli ne olabilir ki?', 'Şarkı söylemeye geldik' ve 'İyilik donörleri lösemili çocuklar için yürüyorlar' yazılı pankartlar taşıdı. Etkinliğe Melis’in erkek kardeşi Berat Arda Akbaş ile babası Bahadır Akbaş da katıldı.
Baba Bahadır Akbaş, kızının ilik bulunmasının ardından, moralinin yerine geldiğini, şu an durumunun iyi olduğunu söyledi. Akbaş, “Kemotaripide dördüncü kür yapıldı. Morali çok yerinde. Aralık ayında yapılacak olan nakli bekliyor. Hepimiz çok mutluyuz. Melis gibi ilik bekleyen çocuklar da kısa zamanda sevinir inşallah. İstanbul ve Ankarada’ki hastanelerde 7 bini geçkin kan, test için beklemede. Ocak ayında Türkiye’de de ilik bankası açılacak. Artık ilik naklinde sorun yaşanmayacak” dedi.
Proje sorumlusu Özlem Arman da amaçlarının Melis gibi ilik bekleyen çocukların sesini duyurmak olduğunu söyledi.

BK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)