ERZURUM'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın işlettiği Palandöken ve Konaklı Kayak Tesisleri'ndeki telesiyej ve gondolliftleri kullanmak için ücret istenen sporcu ve antrenörler bu durumu protesto etti.
Kış turizminde önemli yere sahip Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'nde mekanik kayak tesisleri geçen yıl Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, geçen hafta içi, kayak kulüplerine tebligat göndererek mekanik tesisleri sporcu ve antrenörlerin de ücret karşılığında kullanacağını bildirdi. Çeşitli kulüplerin sporcu ve antrenörleri Konaklı'da kayak antremanı yapacakları pistlere telesiyej ve gondolliftle çıkmak istenince ücret istendi. Bu duruma karşı çıkan kulüpler daha sonra Palandöken Kayak Merkezi'ne geldi. Aynı sorunla karşılaşan yaklaşık 300 sporcu kayaklarını yere bırakarak bir ağızdan 'Kaymak, yarışlara katılmak istiyoruz', 'Paralı çıkmak istemiyoruz', 'Özelleştirmeye karşıyız' sloganlarını attı.
Kayak antrenörü Temel Yavuz, 40 sporcusu bulunduğunu, tesis ücretlerinin günlük 35 lira olduğunu söyledi. Erzurum adına yarışacak en iyi sporcuları kar amacı gütmeden ücretsiz yetiştirdiklerini anlatan 15 yıllık antrenör Temel Yavuz, "Yetiştirdiğimiz sporcular bizi temsil ediyor. Kişi başı 35 lira olunca bunun altından hangi kulüp kalkabilir? Biz nasıl sporcu yetiştireceğiz? Erzurum'u nasıl temsil edeceğiz? Mekanik tesisleri ücretsiz kullanmak istiyoruz" diye konuştu.
Kayak Milli Takımı sporcusu Selim Pasinli ise, "Hocalarım ve ailem benden büyük başarılar bekliyor. Ama böyle olursa nasıl başarı yakalayabilirim? Yetkililer bu işe bir çözüm bulsun. Zaten sadece haftasonu antreman yapabiliyorduk. Şimdi onu da yapmadan evimize gideceğiz" dedi.