Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 17'ncisi düzenlenen Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Meis-Kaş Açık Deniz Yüzme Yarışı yapıldı.
Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 10'uncusu düzenlenen Meis Kaş Açık Deniz Yüzme Yarışı'na 168'i erkek olmak üzere 218 yüzücü katıldı. 6 yabancı sporcunun da katıldığı yarış, Yunanistan'ın Meis Adası'nda başladı, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde sona erdi. Yarışa katılan sporcular önce teknelerle Kaş'tan yarışın başlama noktası Meis Adası'na götürüldü. Başlama noktasındaki hazırlıkların ardından Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer ve Meis Adası'nın temsilcileri yarışın startını verdi. 7.5 kilometrelik parkurdaki yarış büyük çekişmeye sahne oldu.
ERKEKLERDE MUSTAFA MERT SIR BİRİNCİ
Yarışı, erkeklerde 1 saat 41 dakika 4 saniyelik derecesiyle Mustafa Mert Sır birinci, 1 saat 41 dakika 18 saniyelik derecesiyle Meriç Koruk Kavakçıoğlu ikinci, 1 saat 42 dakika 24 saniyelik derecesiyle Doğu Duru üçüncü tamamladı.
Kadınlarda ise 1 saat 42 dakika 16 saniyelik dereceyle İris Kılınç birinci, 1 saat 47 dakikalık derecesiyle Devin Onat ikinci, 2 saat 2 dakika 21 saniyelik dereceyle Ekin Sutezer üçüncü oldu.
BABALAR ve OĞULLARI
Babalar Günü dolayısıyla babalar ve oğulları da birlikte katıldıkları yarışta mücadele etti. Ali Rıza Ünsal oğlu Mehmet Zahid Ünsal, Abidin Baymak oğlu Rıza Baymak, Hasan Yiğit ile oğlu Oğuzhan Yiğit yan yana kulaç atarak parkuru tamamladı. Genç sporcular, yarış öncesi babalarının elini öperek Babalar Günü'nü kutladı.
'TEK NEDENİMİZ BARIŞ VE MUTLULUK OLSUN'
Yarışa katılan en genç sporcu Antalya'dan 12 yaşındaki Yaşar Sönmez, dünyanın en iyi sporunun yüzme olduğunu belirterek, "Bir ülkeden diğerine yüzmemizin tek nedeni barış ve mutluluk olsun" dedi.
Yarışmanın erkekler kategorisi birincisi Mustafa Mert Sır ise "Birinci olmak güzel bir duygu. Daha önce de yarışlara katılıyordum. Havuzda da yüzüyorum. Yeterli antrenman başarıyı getiriyor" diye konuştu.
KULAÇLAR BARIŞ İÇİN
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise "Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri arasında yer alan Meis-Kaş Yüzme Yarışları, Türk-Yunan dostluğuna, Kaş-Meis dostluğuna, dünya barışına katkı sunuyor. Dünya barışının, Türk-Yunan dostluğunun kalıcı olmasını istiyoruz. Bu kulaçlar barış için atılıyor" diye konuştu.
Yarış sonunda birincilere madalya, plaket ve tam altın, ikincilere madalya, plaket ve yarım altın, üçüncülere ise madalya, plaket ve çeyrek altın verildi.

FOTOĞRAFLI