SAMSUN'un İlkadım İlçesi Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday adayı olan Türkiye'nin ilk aile mehteran takımının Mehter Başı Necmi Yıldırım, aday adaylığı tanıtımı da ekibiyle yaptı. Mahallelerde mehteran ekibiyle seçim çalışması yapan Yıldırım'ı insanlar şaşkınlıkla izliyor.
Samsun'da bu yıl kurulan ve üyelerinin tamamı arasında kan bağı bulunan Türkiye'nin ilk Aile Mehteran Ekibi'nin Mehter Başı olan 2 çocuk babası, 53 yaşındaki Necmi Yıldırım, İlkadım İlçesi Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den aday adayı oldu. Aday adaylık başvurusunu mehteran ekibiyle yapan Necmi Yıldırım, 12-63 yaş aralığında bulunan ve aralarında doktor, öğretmen, muhtar, öğrenci ve esnafın yer aldığı mehteran ekebinin üyelerinin tamamının akrabası olduğunu belirtti. 
SEÇİM ÇALIŞMALARIMI MEHTERAN TAKIMIYLA
İlkadım Belediyesi'nde 26 yıl süresince bir çok kademede görev yaptığını belirten Necmi Yıldırım, bugüne kadar sadece belediye başkanlığı yapmadığını anlatırken, şöyle dedi:
"Ona da talip olmaya karar verdim. Atalarımız savaşa giderken mehteranla giderdi. Dünya alem duyardı gizli saklımız yoktu. Ben de aday adaylığımı mehteranla açıkladım. Halkımızdan ilgi gördüm. Artık mehteran ekebinin zurnasının sesi duyulduğunda halkımız ilgi gösteriyor. Biz de bu sayede derdimizi anlatıyoruz. 'Mehteran ekibi geldi mi' diye soruyorlar. 'Mehteran ekibinin adayı nerede' diyorlar. 'Mehter başı aday adayı' diyorlar. Hem kendi siyasetimizi yapıyoruz hemde mehteran ekibimizin coşkusunu halkla yaşıyoruz." 
Mehteran ekibinde zurnacıbaşı olarak görev yapan Seyfi Yıldırım, şöyle devam etti:
"Mehterbaşımız belediye başkan aday adayı oldu. Mehter başı emir verince bizim için akar sular durur. Meydanlarda sokakta mahalle aralarında hem mehtaranı tanıtıyoruz hemde belediye başkan aday adayımızı. Artık vatandaşlarımız marşları bizlerle birlikte söylüyor."
"İLK DEFA BÖYLE ADAY ADAYI GÖRDÜK'
Daha önce böyle bir belediye başkan aday adayı görmediğini söyleyen Hacer Kaya, marşlar sırasında çok duygulandığını, ağlalamak için kendisini zor tuttuğunu söyledi. Kaya, mehteran ekibini görünce çok gururlandığını belirterek, Aysel İhtiyar "Mehteran ekibini daha önce televizyonda görmüştük. Bizim içinde çok farklı oldu" diye konuştu.