Erol AKKIR/ANTALYA, () - AĞIR bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle 2.5 yıldır ilik bekleyen 4.5 yaşındaki Mehmet Efe Yılmaz, gazetelerde 'Mehmet Efe Ölmesin' haberi yayımlandığı gün yaşamını yitirdi. 3 evladını aynı hastalıktan yitiren Dudu Yılmaz, "Mehmet Efe'mi kaybettim, başka Mehmetler ölmesin" dedi.
Hatay'ın Hassa İlçesi'nde oturan Dudu ve Aslan Yılmaz çiftinin üçüncü çocukları Mehmet Efe'ye, 2.5 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ağır bağışıklık sistemi hastalıklarından, nadir görülen 'Cheidak Higashi Sendromu' teşhisi konuldu. Sağlığına kavuşması için tek çaresi ilik nakli olan Mehmet Efe'ye Türkiye'den donör bulunamayınca yurt dışındaki ilik bankalarında tarama başlatıldı. Tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Mehmet Efe, 19 Şubat günü yaşamını yitirdi.
'YAVRUMUN CANSIZ BEDENİ YATAKTA DURUYORDU'
Mehmet Efe'nin annesi Dudu Yılmaz, 2.5 yıl boyunca 'ilik bulundu' haberini beklediklerini belirterek, "Gözüm kapıdayken yavrumun cansız bedeni yatakta duruyordu. Sanki o an gelecek haber, yavrumu yaşatacaktı. Bu acıya nasıl dayandım bir ben, bir de Allah bilir" dedi.
'SESSİZ, ACI DOLU BAKIŞI GÖZÜMÜN ÖNÜNDE'
Çocukları Hicran'ı 7 aylıkken, Mehmet'i 4.5 yaşında, Ayşe'yi ise 6.5 yaşındayken aynı hastalıktan kaybettiğini anlatan Dudu Yılmaz, "3 yavrum aklımdan çıkmıyordu. Şimdi Mehmet Efe gözümün önünden gitmiyor. Henüz 15 gün oldu, sanki hala yaşıyor. Sessiz, acı dolu bakışı hep gözümün önünde. Son günlerde durumu daha da ağırlaşmıştı. Mehmet'im öldüğü gün gazetelerde 'Mehmet Efe Ölmesin' diye haberleri çıkmış. Bunu bana bildirmemişler. Evladım iki kez öldü. Biz Mehmet Efemizi kaybettik. Başka Mehmetler, yavrular ölmesin" diye konuştu.
500 BEBEK İLİK BEKLİYOR
Türkiye'de ilik nakli bekleyen 770 hasta olduğunu öğrendiğini anlatan Dudu Yılmaz, "Bunların 500'ü Mehmet Efe gibi çocuk hastalar. İlik bankalarının sayısı ve kapasitesi artırılsın, her gün sayısı artan 500'den fazla çocuğumuz bu ve benzeri hastalıklardan yaşamını yitirmesin" dedi.
Dudu Yılmaz, diğer oğlu 16 yaşındaki Doğan'a geçmişte ilik nakli yapıldığını, kızı 5.5 yaşındaki Melda'nın ise herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığını kaydetti.
Mehmet Efe Yılmaz'ın cenazesi, Hatay'ın Hassa İlçesi'nde ailesi tarafından toprağa verildi.

EA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)