Elvan EZBER/İSTANBUL,() TMMOB (Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği)tarafından Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş için anıt mezar yaptırıldı. Anıt mezarın açılışına Ayvalıtaş'ın sevenleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Geçtiğimiz yıl Gezi Parkı olayları sırasında katıldığı yürüyüşte bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş için Çekmeköy Mezarlığı'nda yaptırılan anıt mezarın üzerinde Mehmet Ayvalıtaş ve annesi Fadime Ayvalıtaş'ın figürü bulunuyor. Anıtın açılışına baba Ali Ayvalıtaş, yakınları, sevenleri ile TMMOB, CHP, KESK, SODAP, ESP, Taksim Dayanışması Platformu üyeleri katıldı. Anıt mezarın üzerine katılımcılar tarafından karanfiller bırakıldı. Törende Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Baba Ali Ayvalıtaş yaptığı konuşmada "Bu anıt dünyaya göre bir utançtır. Bize göre bir anlam taşımaktadır. Şehidimize memleketimize sahip çıktık. Milyonlar sahip çıkıyor zaten. Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak bizim memleketi yönetenler bizden oy isteyecekler. Bu sekiz genci anmayan insanlar memleketine sahip çıkmayan memleketine satan insanlar bizden oy istemesinler. Memleketim için oğlum hanımım gitti. Seve seve canımı veririm. Bu insanlık için" dedi. Törenin ardından baba Ali Ayvalıtaş, anıtı öptü. Bu sırada duygu dolu anlar yaşandı.

(FOTOĞRAF)