BURSA Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Ak Parti’li Recep Altepe, mazbatasını aldıktan sonra annesi Necla Altepe’nin elini öperek göreve başladı. Tarihi bina önünde kalabalık tarafından karşılanan Altepe, dünya kenti olma yolunda geçen 5 yılda sağlam temeller attıklarını belirterek, “Şimdi bu sağlam temeller üzerine geleceğin inşasına başlıyoruz” dedi.
Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna iki dönem üst üste oturmayı başaran ilk isim olan Başkan Recep Altepe, ikinci dönem için mazbatasını bugün İl Seçim Kurulu’ndan aldı. Mazbatasını aldıktan sonra Heykel’deki tarihi binaya gelen Başkan Altepe, burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Yeni hizmet döneminin başlaması nedeniyle düzenlenen törende Başkan Altepe’ye, Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Barışık ile ilçe belediye başkanları da eşlik etti.
Başkan Altepe’yi bu mutlu gününde annesi Necla Altepe, eşi Hüsniye Altepe ve aile bireyleri de yalnız bırakmadı. Tarihi bina önündeki törenin ardından içeriye geçen Başkan Altepe, annesi Necla Altepe’nin elini öpüp, hayır duasını aldıktan sonra birlikte yeni dönem için hazırlanan pastayı kesti.
Törende konuşan Recep Altepe, Bursa’nın tüm zamanların en güzel şehirlerinden biri olduğunu belirterek, “Bir Bursa evladı olarak, yapacağımız bu kutsal göreve ikinci defa seçilmenin onuru yaşıyorum. Bana bu onuru yaşattığınız için hepinize şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.
”BURSA’NIN RANTI BURSA’DA KALACAK”
Bursa’nın gelişmesine, kalkınmasına katkı koyacak, fikir üretecek kim varsa bugüne kadar olduğu bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altınızı çizen Başkan Altepe, “Milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri katkı verecek kim varsa birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bursa’mızın delikli kuruşuna da sahip çıkacağız. Bursa’mızın rantı Bursa’ya kalacak. Bir dönemde birkaç dönemdeki işleri yapmaya, hizmetleri yağdırmaya devam edeceğiz. Yapacak çok işimiz var ama biz hazırlıklıyız. Geçen 5 yılda bir temel oluşturduk. Bunun üzerine koyarak devam edeceğiz. Bursa her alanda fark yaratacak. Yeni dönem projelerimizi saydık, başlıklarını okumak 1,5 saat sürdü. Proje üretmek, hizmet üretmek bizim işimiz. Semeresini de Bursa görecek inşallah” dedi.

NG(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)