Cem TURSUN / İSTANBUL, () MAVİ Marmara davası nedeniyle adliye önündeki alanda toplanan İHH üyesi yüzlerce kişi eylem yaptı. Eylemin ardından gruptakiler gökyüzüne "Filistin özgür olana dek" yazılı balonlar bıraktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup adına açıklamayı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım yaptı. Yıldırım, davanın açılması için 3 yıl uğraştıklarını belirterek, "Birileri bize engel oldu. Türkiye'de dava açmak için 3 yıl uğraştık. Sonunda başardık. Şimdi anlıyoruz yargı kimlerin vesayeti altındaymış. Yargı, paralel yapının vesayeti altındaymış bunu biliyoruz. Hangi savcının nereye bağlı olduğu hangi sohbetlere katıldığını da biliyorduk. Şimdi başka bir imtihan veriliyor. Maddi delili bu kadar açık olan bir davada halen bir yakalama kararı verilmedi. Paralel vesayete tamam da İsrail vesayetini burada kim kaldıracak. Bu yakalama kararına niçin engel oluyorsunuz" dedi.

ADALET ARIYORUZ
Yıldırım, "Bu davayı çok cesur savcılar açtı. Katliamcılara ve tüm tehditlere karşın bu davayı açtı. Cesur hakim davayı aldı. Bu baskılar bitmeli bunlara. Paralel yapı bitti. Bakalım bu baskı bitti mi? Paralel vesayete hem de İsrail vesayete hayır diyoruz" diye konuştu.
Dünyadan gözlemci avukatların salonda bulunduğunu hatırlatan Bülent Yıldırım, “Bu Türkiye için hukuki prestijdir. Herkes heyecanla bekliyor. 'Niçin yakalama kararı çıkmıyor?' diye. Düşmana tek bir borcumuz var o da adalettir. Burada adalet arıyoruz. Tazminat tamam, özür tamam ama abluka ve ambargo konusu mutlaka protokole bağlanmalı. Bizim için ambargo ve abluka ile ilgili alınacak karar önceliklidir. Bu Ambargo kalkmadıkça daha çok filolar hazırlanacaktır" şeklinde konuştu.

MAVİ MARMARA TAMİR EDİLDİ HALİÇ'TE BEKLİYOR
Yıldırım basın mensuplarının "Tazminat konusunda anlaşma var mı?" şeklindeki sorularına ise, “Tazminat konusu ile ilgili yapılan görüşmeler hangi aşamada bilmiyoruz. Biz oraya abluka ve ambargonun kalkması için oraya gittik. Ambargo ve ablukanın kaldırılması için bir protokol yapılması gerekiyor. Sadece özür ve tazminat çok büyük bir başarı değildir.Ortada bir katliam var şu ana kadar yakalama kararı çıkması gerekiyordu. Umarım bu konuda bir adım atılacaktır" diye yanıt verdi.
Mavi Marmara gemisinin tamir edildiğini ve Haliç'te beklediğini ifade eden Yıldırım, "Yeni gemiler alındı. Bu abluka ve ambargo sıkılaştığı sürece yeni hamleler yapılacak" dedi.
Açıklamaların ardından gruptakiler gökyüzüne "Filistin özgür olana dek" yazılı balonlar bıraktı.

CT (MK) (FOTOĞRAF)