Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, hem karada ve hem de denizde gidebilen Quadski adlı aracı görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yaz aylarının büyük bir bölümünü ilçede geçiren dünyaca ünlü Azeri işadamı Mübariz Masimov tarafından getirtilen araç, 5 saniyede ATV'den jet skiye dönüşebilme özelliğiyle dikkat çekti.
Palmali Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov tarafından, dün ilçeye getirtilen Quadski adlı araç için Palmarina teknik ekibi ve üretici firma GİBBS teknisyenleri, deneme sürüşüne çıktı. Yalıkavak Koyu'ndaki deneme sürüşünü izleyenler, ATV halinden 5 saniye içinde jet skiye dönüşerek denizde yol alabilen araç karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. İlk defa ilçede görülen aracın 140 beygir gücünde olduğu, saatte 72 kilometre hız yapabildiği, 56 litrelik benzin deposuna sahip olduğu ve 590 kilo ağırlığında olduğu açıklandı.
Yaklaşık 55 bin dolarlık fiyatı ile 2 saat suda kalabilme özelliğine sahip Qaudski'nin sadece Azeri işadamı Mübariz Masimov tarafından kullanılacağı belirtildi.


(FOTOĞRAFLI)