MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, yerleşik yaşayan emekli askerler ve eşlerinin oluşturduğu, İşçi Partililer'in destek verdiği "Vardiya Bizde Platformu" üyelerinin bir yıl önce başladığı ve değişik tarihlerde tekrarladığı 'sessiz çığlık' eylemi, ilçede 52'inci kez düzenlendi. Eylemde Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenler anıldı.
İstanbul'da başlayıp ülke geneline yayılan 'sessiz çığlık' eylemi için ilçede yerleşik yaşayan emekli askerler ve eşlerinin oluşturduğu, İşçi Partililerin destek verdiği "Vardiya Bizde Platformu" üyeleri, Atatürk Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Marmaris'te 52'incisi düzenlenen eylemde tutuklu komutanların fotoğraflarının bulunduğu İngilizce, Rusça, Türkçe 'direne direne kazanacağız', 'Suskunluk ihanete ortalık demektir', 'Savaşmadan komutanlarını tek esir veren ülke Türkiye', 'Zulme son verin evlatlarımızı çıkarın' yazılı dövizler taşıyan grup, sloganlar attı. Platform üyeleri adına sözcü emekli Deniz Binbaşı Recep İlhan Barlas basın açıklaması okudu.
Sessiz Çığlık eylemlerinin bugün Marmaris'te başlatılmasının birinci yılını doldurduğunu, ülke genelinde ise üç buçuk yılı geride bıraktığını vurgulayan Barlas şunları söyledi:
"Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Gizli Belge, Şike, Oda TV, Zirve ve 28 Şubat gibi davalarda yargılanan yurtseverlerin eşleri, yakınları ve dostları olan bizlerin hak, hukuk ve adalet mücadelesi devam etmektedir. Hukuk düzeninin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için vatansever güçlerle birlikte yürütülen adalet arayışı neticesinde Balyoz, Askeri Casusluk, Gizli Belge ve Zirve Davaları dışında haksız ve hukuksuz olarak tutuklanan yurtseverler serbest bırakılmıştır. Şimdi sıra bireysel başvuruları Anayasa Mahkemesinde bekleyen Balyoz ve Askeri Casusluk davalarındadır. Ancak, Anayasa Mahkemesi aradan yedi aydan fazla zaman geçmesine ve suçsuz insanların üç buçuk yıldır tutuklu olmasına rağmen halen kararını vermemiştir. Anayasa Mahkemesi neyi, niçin beklemektedir. Anayasa Mahkemesi bu davaların siyasi olduğunu, yasaya aykırı olarak elde edilen sahte dijital verilerin delil olarak kullanıldığını, yargılama esnasında evrensel hukuk kurallarının hiçbirine uyulmadığını görmüyor mu. 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren başta Başbakan olmak üzere tüm yetkililerin davaları kastederek Ordu'ya kumpas kurulduğunu, insanların sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edildiklerini, içeride yatan insanların günahsız olduğunu söylediklerini duymuyor mu. TÜBİTAK'ın 5 No'lu Hard Disk ile ilgili olarak verdiği raporda diskin verileriyle oynandığını ifade ettiğini, 6533 Sayılı Sanal Ortamda İşlenen Suçlar Sözleşmesi'nin Onaylanması'nın uygun bulunduğuna dair kanunun 2 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlandığını bilmiyor mu. Elbette görüyor, duyuyor ve biliyor. Ama bizler kararın neden geciktirildiğini bilmiyor ve adaleti sağlama dışında bir düşüncesi olmaması gereken Anayasa Mahkemesi'ni acil olarak göreve davet ediyoruz. Bu vesile ile her alanda mevcut adaletsizliğe karşı halkın özgür iradesini ortaya koyan Gezi Direnişi'ni birinci yılında sevgiyle selamlıyor ve bu direniş esnasında hayatını kaybeden kardeşlerimizi özlemle anıyoruz."
Basın açıklaması sonrası bir ağızdan andımız ve Onuncu Yıl Marşı'nı okuyan platform üyeleri sessizce dağıldı.

AG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)