MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde yerleşik yaşayan emekli askerler ve eşlerinin oluşturduğu, İşçi Partililer’in destek verdiği “Vardiya Bizde Platformu” üyeleri 69’uncu kez Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek “Sessiz Çığlık” eylemi düzenledi.
Ellerinde, tutuklu komutanların fotoğrafları ve “Savaşmadan komutanlarını tek esir veren ülke Türkiye”, “Adil yargı istiyoruz”, “Direne direne çıkaracağız” yazılı dövizler taşıyan grup, “Zulme son verin evlatlarımızı çıkarın” slogan attı. Platform üyeleri adına sözcü emekli Deniz Binbaşı İlhan Barlas basın açıklamasını okudu.
Sessiz Çığlık Eylemi’nin 69’uncusunu düzenlediklerini belirten Barlas, “İktidarda bulunanlar başta olmak üzere, sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşların üzerlerine düşeni hemen yapmasını ve suçsuz olarak tutsak edilen eşlerimizin, babalarımızın, çocuklarımızın, arkadaşlarımızın ve dostlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ülkemiz bugün maalesef zalim bir iktidar tarafından yönetilmektedir. İktidar güçlerinin kendi vatandaşlarına yaptığı zülüm öyle bir düzeye erişti ki, sonunda yüce tanrı, onca sabrına rağmen, daha fazla dayanamayarak, zulme uğrayanların yardımına koştu ve iktidar güçlerini birbirine düşürdü. O andan itibaren de iktidar mensuplarının dehşet verici itirafları ortaya saçılmaya başladı. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV ve Gizli Belge Davaları kastedilerek yapılan itiraflarda, orduya kumpas kurulduğu, insanların sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edildikleri, içerde yatan insanların günahsız olduğu en üst düzeyde iktidar mensupları tarafından dile getirildi. Bu itirafları yapanlar, 11 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir. Peki, iktidar ortaklarıyla birlikte yaptıkları bu zulmü zorunlu olarak itiraf ettiklerine göre, daha neyi bekliyorlar? Özellikle iktidar ortaklarını sırtlarından attıklarına göre, niçin hala gerekeni yapmıyorlar? Bu süre içerisinde, tutukluların emeklilik, ayırma ve sivil cezaevlerine nakil işlemlerinin durdurulmasını talep ediyoruz. Yaklaşık 5 yıldır tutuklu ve ağır derecede hasta olan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile diğer hasta tutukluların acilen tahliye edilmesini bekliyoruz. Haklıyız, mutlaka kazanacağız. Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Şirinyer, Sincan ve Mamak’a selam olsun” dedi.
Basın açıklaması sonrası, hepbir ağızdan Andımız ve Onuncu Yıl Marşı’nı okuyan platform üyeleri sessizce dağıldı.