MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ndeki eğitim ve bilim sendikaları üyeleri, Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yapılacak değişikliğe olan tepkilerini dile getirmek için bugün iş bıraktı. Atatürk Anıtı önünde ellerinde yazılı döviz ve flamalarla toplanan öğretmenler, basın açıklaması yaparak, 'Hırsız var' sloganı attı.
Milli Eğitim Temel Kanunu ve bazı kanunlarda yapılacak olan değişikliğe karşı, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen yöneticilerinin 26 Şubat Çarşamba günü Türkiye'nin her yerinde greve gidileceklerini açıklamalarının ardından Marmaris’te de öğretmenler eylem yaptı. Sendikalara üye öğretmenler, bugün saat 10.30’da Atatürk Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Ellerinde 'Hırsız var', 'Padişah RTE’ye bir çift sözümüz var', 'Bu halk sana boyun eğmez', 'Acil demokrasi' ve 'Çocuklarımızın geleceği için direniyoruz' dövizleri bulunan öğretmenler, bir süre slogan attı.
Ardından Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar basın açıklamasını okudu. Kumbasar, şunları söyledi:
"Bizlerin basına demeç vermelerini suç sayanlar, 12 Eylül ruhunu yeniden getirmeye çalışıyor. Bir yandan MİT yasası, öte yandan kamuoyunda ve basında, 'Alo Cemalettin' adıyla bilinen internet yasasıyla AKP hükümeti ne yapmaya çalışıyor? Yargıdan karar beklemeden TİB Başkanı Cemalettin Çelik, uygun bulmadığı yayınları durdurabilecek. Üstelik karar verilirken kaldırılan içeriklerde kamu yararı gözetilmeyecek. Başsavcılık yolsuzluk soruşturmasında görevden aldığı savcıların odasındaki dosyalara el koyuyor. Meclis KİT Komisyonu malum bankadan batık kredi listesini istiyor, banka, ’sır’ diyor, vermiyor. Anlayacağınız hükümet, 'Yağma Hasan’ın böreği' diyor başka bir şey demiyor. Belki birileri yangından mal kaçırıyor. Bu toz duman içinde Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili bir açıklama yaparak, 'Çalışma azmimiz arttı, gayretimiz çoğaldı' diyor. Memurlara fişleme yapılırken Bakan Avcı da çalışma azmi ve gayretiyle eğitim tarihinin en kapsamlı tasfiye operasyonunu başlatıp kadrolaşmada doruk noktasına ulaşıyor."
Konuşma sonrası eyleme katılan yaklaşık 200 kişi, 'Hırsız var' sloganı attı. Ardından bir Rumeli ezgisi olan 'Pencere açıldı Bilal oğlan piştov patladı' türküsü eşliğinde halaylar çekildi. Polisin önlem aldığı, yaklaşık 1 saat süren eylem daha sonra sessizce sona erdi.

AG(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)