Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, bu yıl 33'üncüsü düzenlenen organizasyonla kiralık lüks tekneler sergilendi.
'Marmaris Yacht Charter Show' adlı organizasyon için 18 değişik ülkeden ilçeye gelen, en düşüğü 1 milyon dolar değerindeki 52 gulet, motoryat ve yelkenli, müşterilerle buluştu. Marmaris Belediyesi ve Ergo Sigorta'nın destekleriyle düzenlenen organizasyonun 5 gün süreceği belirtildi. Marmaris Yacht Charter Show'un Komite Başkanı Cem Boz, "100'e yakın başvuru oldu. Ancak Yat Limanı'nın kapasitesi talebi karşılayamadığı için tekne sayısını 52'yle sınırlamak zorunda kaldık" dedi. Acenteler ile tekne sahipleri ve mürettebatını buluşturan organizasyonun Türk yat turizmine katkı sağladığını söyleyen Boz, katılan milyonlarca dolar değerindeki teknelerin haftalık kiralarının 5 bin ila 75 bin Euro arasında değiştiğini ifade etti.
Organizasyonda her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve lüks teknelerin aşçılarının hünerlerini sergileyeceği yemek sunumu yapılacağı belirtildi.

DEB(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)