MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, aralarında yabancıların da bulunduğu hayvanseverlerden oluşan grup, son zamanlarda yaşanan hayvan katliamlarına tepki gösterdi. 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişi, 'Katillerle bir arada yaşamak istemiyoruz' sloganI attı.
Aralarında Marmaris’te yaşayan İngiliz, Alman, Yunan ve İtalyanlar’ın da yer adığı grup, ellerinde pankartlarla, giydikleri 'Katiller aramızda' yazılı tişörtlerle, yüzlerinde maskeleri ve yanlarında besledikleri hayvanlarıyla 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplandı. 'Farkında mısın canavarlar aramızda', 'Bugün kedi, köpek yarın sizler öldürüleceksiniz' yazılı pankartlar taşıyan grup 'Katillerle bir arada yaşamak istemiyoruz' sloganı attı. 'Onlar için adalet istiyoruz' başlıklı el ilanları dağıtan grup, 20 dakika sessiz eylem de yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Sibel Filiz, "Bizler burada hiçbir kuruma bağlı olmadan bireysel olarak hayvan katliamlarının durdurulması ve işkence yapanların daha ağır cezalar verilmesi için sesimizi duyurmaya geldik. Hayvanlara yönelik her türlü şiddet ve vahşetin kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Gelişmiş ülkelerde hayvanlara kötü muamele eden insanlara hapis cezası veriliyor" dedi.
Açıklama sonrası grup slogan atıp, çocukları ve yanlarındaki hayvanlarıyla birlikte sessizce dağıldı.