TAKSİM Gezi Parkı eylemlerine destek için Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen protestolara katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 20 şüpheli bugün adliyeye gelerek ifade verdi.
Emekli Deniz Kıdemli Binbaşı İlhan Recep Barlas, ifade öncesinde Marmaris Adliyesi önünde grup adına bir açıklama yaptı. Barlas, şöyle dedi:
"Geçen haziran ayında Türkiye genelinde başlayan Gezi Parkı olayları çerçevesinde soruşturma başlatıldığını duyduk. Bu kapsamda kamuoyuna bir liste yansıdı. Bu listede bazı isimler var. Bizler şu an savcılıktan resmi davet almamamıza rağmen, soruşturma kapsamında ifade vermeye geldik. Neyle suçlandığımız konusunda herhangi bir bilgimiz de yok. Birazdan içeri girip, savcıyla görüşeceğiz. Sorularına yanıt vereceğiz. İlerleyen günlerde sizlere bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilme şansımız olacak."
Grup, açıklama ardından adliye binasına girip, ifade vermeye başladı.
Geçen haziran ayında Gezi Parkı eylemlerine destek için Marmaris Gençlik Meydanı’nda düzenlenen eyleme katılıp, 'Her yer Taksim her yer direniş' diye slogan atıp, tepkilerini dile getiren döviz ve pankartlar açan yaklaşık 500 kişi, daha sonra yolu trafiğe kapatıp, Atatürk Meydanı’na kadar yürümüştü.