MUĞLA’nın Marmaris İlçe Kaymakamlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü' büyük ilgi gördü. Yaklaşık 8 bin kişilik coşkulu kalabalık ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle renkli görüntüler sergiledi. Yürüyüşe katılanlar okullardan kaldırılan 'Andımız'ı okudu.
Marmaris İlçesi Kemal Elgin Bulvarı Point Center Kavşağı’ndan bugün saat 16.00’da başlayan beş kilometrelik yürüyüşe ilçe protokolü, belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 8 bin kişi katıldı. Yürüyüşe atandaşların yanı sıra çok sayıda yerleşik yaşayan yabancı da ilgi gösterdi.
PROTOKOL AYRILDI SLOGAN ATILDI
Aralarında Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral’ın da bulunduğu ön sıradaki grup yürüyüşü Atatürk Anıtı’nda sonlandırdı. Protokolün ayrılmasının ardından vatandaşlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diye sloganlar atarak yürüyüşe devam etti. Aralarında CHP’lilerin de bulunduğu 3 bin kişi parçalar halinde 300 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyarak Atatürk Caddesi’nde 'Andımız'ı okudu. Denizde ise teknedekiler dev Türk bayrakları açıp korna çalarak kalabalığa eşlik etti. Üzerinde 'Dik dur eğilme', 'Cumhuriyete sahip çık' yazılı dövizler taşıyan bazı gruplar hükümet aleyhine slogan attı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplanan kalabalık bir süre slogan atıktan sonra dağıldı.