Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS,(Muğla),() - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Pir Sultan Abdal Derneği üyelerince eylemde hayatını kaybeden Berkin Elvan ve diğerleri adına helva dağıtıldı. Üzerinde Berkin'in fotoğrafı, Nazım Hikmet'in 'Merhaba çocuk' isimli şiirinin de yazılı olduğu bir afiş ise alanda açıldı.
Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği üyesi kadınlar tarafından saat 19.00'da Atatürk Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde, Berkin Elvan için helva dağıtıldı. Kadınlar evlerinde yaptıkları helvayı getirerek kurdukları masada yoldan geçen vatandaşlara dağıttı. Helva dağıtımı sonrası Berkin'in fotoğrafı ve Nazım Hikmet'in 'Merhaba çocuk' isimli şiirinin 'Ürkek bir serçe gibi eğme başını. Kaldır başını ve dimdik dur. Bu senin değil, ülkemin ayıbı. Hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk' yazılı dörtlüğü ile Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan ve tüm devrim şehitlerimizin anısına' yazılı afiş alanda açıldı.
Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı, "Bugün burada Berkin ve Türkiye'deki şehitlerimiz için helva yaptırdık. Destek veren herkese teşekkür ederiz. Pazar günü tüm STK birlikte anma ve basın açıklamamız olacaktır. 40 gün boyunca anma eylemlerimiz devam edecektir" dedi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı anma programı sonrası katılımcılar sessizce dağıldı.

AG (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)