Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde artan nem ile hissedilen sıcaklık 50 dereceye çıktı. Deniz suyu sıcaklığının 27, nemin yüzde 71 olarak ölçüldüğü ilçede mavi bayraklı plajlar, su parkları ve otel havuzları turistlerin renkli görüntülerine sahne oldu.
Marmaris İlçesi'nde, bayram tatilinde nem ile birlikte artan sıcaklar turistler ile tatilcileri bunalttı. Kavurucu sıcakların etkisinden kurtulmak isteyen turistler, ilçe merkezinden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlara akın etti. "İğne atsan yere düşmez" dedirten görüntülerin oluştuğu plajlarda bazı kadın turistler bronzlaşmak için üstsüz güneşlenmeyi tercih etti. Kimileri şemsiye altında kitap okumayı tercih ederken, kimileri 27 dereceyi bulan sularda serinlemeye çalışarak su sporları ile heyecan aradı. İlçe sokakları gündüz terk edilmiş şehir görüntüsüne bürünürken plajlarda bayram havası esti. Bayramı çocuklarıyla sahilde geçiren tatilci ve vatandaşlar, gün boyu denizden çıkmayarak renkli görüntüler sergiledi. Bayram için tatile gelen vatandaşlar otel havuzlarını ve su parklarını doldurarak gün boyu hem serinledi hem de eğlendi.
28 yaşındaki çevre mühendisi İngiliz Deborah Carrey, "Marmaris'e üç yıldır tatile geliyorum çok güzel ve sıcak" dedi. Özel bir sektörde satış temsilcisi olarak çalışan Kadir Yetkinez, "Bayram havası fena kavurdu. Ailemle beraber tüm gün denizde bayramın tadını çıkarıyoruz" dedi.
Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini açıkladı.

FOTOĞRAFLI